Hlavní obsah

Školáci budou opět vybírat nejoblíbenějšího učitele

Právo, Novinky, ČTK, zr, fš

Od pátku 5. října do konce roku mohou děti ze základních a středních škol navrhovat učitele na titul Zlatý Ámos. Začne totiž již 26. ročník ankety o nejoblíbenějšího pedagoga v Česku, kterou pořadatelé tradičně zahajují ke Světovému dni učitelů (z popudu OSN se od roku 1994 slaví 5. října). Vítěz bude vyhlášen na český Den učitelů 28. března.

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Turek ze ZŠ T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice na Děčínsku, vítěz minulého ročníku

Článek

Jak informoval ředitel ankety Ladislav Hrzal, který zároveň působí jako takzvaný školský ombudsman, školáci, kteří chtějí kantora nominovat, musejí vyplnit on-line přihlášku na webu soutěže.

V ní uvedou stručnou charakteristiku učitele, popíší společně prožitou příhodu a připojit by rovněž měli i formulář s podpisem stovky lidí, kteří s nominací souhlasí. Přihlášku s podpisem navrženého pedagoga mohou děti poslat do 31. prosince.

Letos konaný jubilejní 25. ročník soutěže ovládl v pražském finále David Turek ze ZŠ T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice na Děčínsku. Z rukou ministra školství Roberta Plagy (ANO) v březnu obdržel žezlo a korunu. [celá zpráva]

U nás se Den učitelů (28. březen) připomíná již od roku 1955. Daný den je výročí narození „učitele národů“ Jana Ámose Komenského.

Reklama

Související články

Plán výrazně přidat kantorům je ohrožen

Další desítky miliard korun ročně by musela vláda ročně přisypat na platy kantorů, mají-li být už do dvou let o třetinu vyšší, než je celostátní průměr, jak to...

Výběr článků

Načítám