Hlavní obsah

Rodiče se obávají poslat své děti na jazykové kurzy do zahraničí

Novinky,

Zájem o zahraniční jazykové kurzy pro děti od 12 do 17 let oproti loňsku znatelně poklesl. Většina rodičů by se toho obávala, naopak o dvacet procent více by uvítalo jazykový kurz ve městě. Zahraniční prostředí by uvítali jen nasimulované v ČR. Vyplývá to z průzkumu vzdělávací společnosti Tutor mezi svými klienty.

Foto: Toby Melville, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Více než 80 procent z tisíce dotázaných odpovědělo, že by uvítalo takový jazykový kurz, který by simuloval prostředí jako v zahraničí, ale byl by v České republice, většina rodičů se totiž bojí posílat děti do zahraničí,“ uvedla ředitelka společnosti Tutor Martina Šmídová.

Celý den v daném jazyce

Výhodou letních intenzivních kurzů je nenahraditelná simulace cizojazyčného prostředí bez nutnosti vycestovat, přirozené zlepšení cizího jazyka zážitkovou formou a prohloubení znalostí, načerpání nových dovedností a zkušeností.

Dopoledne se děti učí cizí jazyk interaktivní a zábavnou formou, na odpoledne je pro ně připraven zajímavý program. Celý den mluví pouze v anglickém, německém nebo francouzském jazyce.

Takové kurzy vycházejí vstříc rodičům, kteří uvítají, že děti zůstanou doma a zároveň o ně bude postaráno po celý den.

„Více než 72 procent rodičů uvedlo v dotaznících, že kvůli aktuální bezpečnostní situaci děti na zahraniční kurz nepustí,“ dodala Šmídová.

Reklama

Související články

Letní tábory: do chatek s internetem

Za letní romantiku dětí si rodiče připlatí, ale ani stále vyšší cena je neodrazuje. Ty nejlevnější, kam spadají zejména skautské tábory, začínají už na...

Výběr článků

Načítám