Hlavní obsah

Přírodovědecká fakulta UK akreditovala nové obory

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy (PřF UK) v Praze akreditovala z důvodu poptávky dva nové bakalářské studijní obory. Ty mají dobu podání přihlášky posunutou až do 30. dubna. Jedná se o jednooborovou geografii se zaměřením na vzdělávání a dvouobor geologie–klasická archeologie, který se bude zajišťovat ve spolupráci s Filozofickou fakultou UK.

Foto: Přírodovědecká fakulta UK - Petr Jan Juračka

Bakalářští studenti PřF UK budou mít nově možnost studovat jednooborovou geografii a dvouobor geologie s klasickou archeologií.

Článek

Jak informoval vedoucí Oddělení vnějších vztahů PřF UK Michael Andrle, studovat geografii se zaměřením na vzdělávání lze od příštího akademického roku nově i jednooborově.

Cílem bakalářského oboru je jednak studenty seznámit s aktuálními poznatky v geografii, jednak je naučit využít je ve školní praxi s pomocí pedagogicko-psychologických a oborově-didaktických postupů.

Moderní překryv disciplín

Dvouoborové studium geologie a klasické archeologie má za cíl poskytovat moderní interdisciplinární překryv. Geologie se uplatňuje v mnoha dalších vědních disciplínách, pro jejichž úspěšný rozvoj jsou vítáni odborníci se širokým geologickým základem a detailní znalostí vědeckých metod.

Foto: Přírodovědecká fakulta UK - Petr Jan Juračka

Budova Přírodovědecké fakulty UK na praždém Albertově, kde se budou oba nové obory vyučovat.

Absolvent se má stát mezioborovým specialistou se širokým znalostním základem.

Řádný termín přijímacích zkoušek na oba nové obory proběhne mezi 13. a 15. červnem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám