Hlavní obsah

Ostravská univerzita přichystala kariérní den

Novinky,

Pracovní pohovory, rady zkušených odborníků i možnost nechat se upravit vizážistkou a pořídit si profesionální fotografii na svůj životopis. Ostravská univerzita (OU) pro své studenty, ale i pro nejširší veřejnost připravila Kariérní den, na kterém zájemci poznají zaměstnavatele a lépe se připraví na trh práce. Bude se konat v úterý 14. května od 9 do 15 hodin v univerzitní budově B v centru Ostravy.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Budova OU v Českobratrské ulici (uprostřed)

Článek

Nejen studenti a absolventi Ostravské univerzity, ale všichni mladí lidé, které čeká vstup na trh práce, mohou navštívit Kariérní den OU v Českobratrské ulici a poznat možnosti uplatnění v rozmanitých oborech, poradit se s experty a zvýšit svou šanci na úspěch na trhu práce.

Pracovní seznamka

Navíc je také připravena speciální pracovní „seznamka“ v oboru informačních technologií (IT) a prezentace úspěšných absolventů, kteří nastupující generaci předají své zkušenosti.

„Kariérní den je výjimečnou příležitostí zhodnotit vlastní potenciál, prozkoumat nabídku trhu a nalézt nejvhodnější cesty k vlastnímu uplatnění. Kontakt s realitou může ovlivnit i jejich další studium, například výběrem bakalářské či magisterské práce,“ uvedl rektor univerzity Jan Lata.

Formát dne s názvem Za kariérOU dal dohromady tým Poradenského centra Ostravské univerzity, které pro studenty, uchazeče i absolventy během roku pořádá workshopy, prezentace a další akce, které je mají připravovat na zdárný vstup na pracovní trh.

Sedm barevných zón

Návštěvníky akce čeká sedm tematicky rozdělených barevných zón:

  • Zelená zóna bude dějištěm řady přednášek od zajímavých osobností, mezi nimiž nebude chybět ani písničkář a lovec vážek Dan Bárta či psycholožka Eva Gladyszová.
  • Fialová zóna představí fenomén takzvaného job datingu, kdy si zájemci během jedné hodiny vyzkouší osm pohovorů u prestižních IT firem. V 11 hodin na scénu nastoupí šest neziskových organizací, které představí svou činnost pro občanskou společnost i možnosti získání praxe, zaměstnání nebo dobrovolnictví.
  • Tyrkysová zóna bude patřit celému týmu Poradenského centra OU, kde budou k dispozici poradci z psychologické, kariérní, studijní i sociálněprávní oblasti.
  • Červená zóna poskytne prostor potenciálním zaměstnavatelům a jejich prezentacím. Zájemci mohou poznat nejen samotnou firmu, ale také konkrétní pozice, na kterých se mohou uplatnit.
  • V modré zóně si všichni budou moci vyladit svá profesní portfolia pod vedením odborníků. Na místě budou přítomni i vizážistka a fotograf, kteří bezplatně zajistí profesionální fotku do životopisu.
  • V oranžové zóně se v talk show představí vybrané společnosti a organizace jako IKEA, Kofola či Sanatorium Klímkovice – spolu s úspěšnými absolventy univerzity, kteří se podělí o své zkušenosti i profesní tipy.
  • Relaxační žlutá zóna nabídne občerstvení a možnost otestovat si svou jazykovou úroveň angličtiny, francouzštiny a němčiny.

Kariérní den navazuje na kampaň zacílenou na uchazeče o studium „Vyber si svou barvu. Studuj, co tě baví!“. Podle mluvčího OU Adama Soustružníka má pomáhat studentům najít efektivní využití jejich zvoleného oboru v praxi.

Obdobné akce pořádají i jiné univerzity. V dubnu se například konal veletrh pracovních příležitostí pro studenty na ČVUT v Praze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám