Hlavní obsah

Pardubická univerzita pátrá po talentovaných studentech na Ukrajině

Novinky,

Zástupci Univerzity Pardubice (UPa) odjeli tento týden do Kyjeva a Oděsy, aby nabídli možnost studovat v České republice talentovaným ukrajinským středoškolákům. Účastní se tam totiž mezinárodního veletrhu vzdělávání, kde se škola prezentuje. Novinkám to sdělila vedoucí Oddělení propagace a vnějších vztahů UPa Martina Macková.

Foto: archív Univerzity Pardubice

Fakulta chemicko-technologická Univerzity Pardubice

Článek

Na některou ze sedmi fakult univerzity v Pardubicích nyní z celkem 375 zahraničních studentů chodí 67 vysokoškoláků z Ukrajiny.

O nové talenty má největší zájem Fakulta chemicko-technologická, která vyslala na veletrh své reprezentanty. Doprovází je zástupci rektorátu a také tři studenti původem z Ukrajiny a Běloruska.

Kvalitně připravení studenti

„S ukrajinskými studenty u nás máme ty nejlepší zkušenosti. Jsou to opravdu kvalitně připravení mladí lidé, kteří mají o obor velký zájem a předpoklady být velmi úspěšní. Oceníme, pokud se k nám takových studentů rozhodne zamířit ještě více,“ poznamenal k tomu Petr Kalenda, děkan Fakulty chemicko-technologické UPa.

Škola při lákání nových studentů spolupracuje s českými centry na Ukrajině. Výhodou prý je, že se ukrajinští středoškoláci mají možnost učit češtinu už právě na střední škole. To jim otvírá možnost studovat vysokou školu v ČR rovnou v českém jazyce.

Podle průzkumů organizátorů ukrajinského veletrhu v současnosti studuje v 35 zemích přes 70 tisíc Ukrajinců, přičemž Česká republika mezi mladými Ukrajinci platí za jednu z nejvyhledávanějších destinací pro vysokoškolské studium.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám