Hlavní obsah

Olomoucká Pevnost poznání připravila speciální program pro seniory

Novinky,

Populárně-naučné centrum Pevnost poznání otevřelo registrace na inspirativní cyklus přednášek a cvičení s názvem Blízká setkání třetího věku. Zájemci se dozvědí, jak efektivně a pozitivně lze ovlivnit průběh vlastního stárnutí. Interaktivní program potrvá od září do prosince 2016, už v červenci se však v muzeu vědy uskuteční bezplatné ukázkové lekce.

Foto: Vlastimil Bič

Pevnost poznání – ilustrační foto

Článek

„Naším cílem je představit lidské tělo jako jeden funkční celek, kde si mezi sebou buňky neustále povídají. Chceme ukázat, co se stane, když taková komunikace selže, ale hlavně také to, jak něčemu takovému předejít,“ přibližuje Ivana Fellnerová, lektorka fyziologické části programu.

Pozitivní vliv na život

Podle lektorky trénování paměti Nadi Žondrové má projekt skutečně potenciál pozitivně ovlivnit každodenní život seniorů i jejich nejbližších. „Starší věk s sebou nese úbytek fyzických sil, zeslabují se poznávací funkce mozku, přicházejí zdravotní obtíže. Ale ne nutně. Mnohému lze včas zabránit, předejít, proto přicházíme s naším programem. Nepředpokládáme, že by někoho bavila sáhodlouhá teorie, a proto jsme zvolili praxi pro život,“ dodala.

Foto: Vlastimil Bič

Pevnost poznání - ilustrační foto

Lektoři účastníkům tedy pomohou překonat celou řadu překážek, které s sebou narůstající věk přináší, a to prostřednictvím tří tematických oblastí: fyziologie lidského těla, mozkový jogging a fyzioterapie. Základem je rovnováha fyzického a duševního zdraví. Pohyb je důležitý i pro fungování mozku.

Ukázkové lekce, které jsou pro všechny zájemce zdarma, se uskuteční již 16. července, 10. srpna a 9. a 10. září přímo v Pevnosti poznání. K účasti na hlavním programovém cyklu, který potrvá od září do prosince, je nutné se předem přihlásit skrze jednoduchý formulář na webových stránkách. Registrace je možná do 10. září.

Pevnost poznání je interaktivní muzeum popularizace vědy v centru Olomouce. Má statut účelového zařízení tamní Univerzity Palackého.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám