Hlavní obsah

Majáles ostravských vysokoškoláků se letos posouvá

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studentský svátek jara bude letos v Ostravě v novém termínu i na jiném místě. Zatímco v minulých letech se Majáles ostravských vysokých škol konal na přelomu dubna a května, letos vypukne až 12. května. Navíc místo středy se nově uskuteční v pátek a posune se zpět pod Vysokou pec Dolní oblasti Vítkovice.

Foto: archiv SUSO

Majáles v Ostravě opět změní místo. Vrací se pod Vysokou pec. Kdysi se odehrával i na Slezskoostravském hradě.

Článek

„K posunutí termínu jsme měli několik důvodů. Za prvé věříme v lepší počasí, které nám na přelomu dubna a května opakovaně nepřálo. Nový termín jsme vybírali i tak, aby se nekryl se státními maturitami a se zkouškovým obdobím. Bude tak v pátek, v poslední den zápočtového týdne,“ vysvětloval novinářům za organizátory Pavel Láhner ze Stavovské unie studentů Ostrava.

Dodal, že dalším důvodem přesunutí akce ze středy na pátek byla i nová protihluková vyhláška města Ostravy.

Majáles se vrací pod Vysokou pec

Mění se také místo Majálesu Ostrava. „Vloni se uskutečnil na louce u Jantarové stezky a Dolu Hlubina. Po našem průzkumu mezi studenty jsme se rozhodli ho zpět přesunout pod Vysokou pec v Dolní oblasti Vítkovice,“ upřesnil Láhner s tím, že návštěvníci se mohou těšit na pět scén a více než 30 vystoupení včetně doprovodného programu.

Na akci zahraje například kapela No Name, Wohnout, Mandrage, Sto zvířat, ale i Rocky Leon, Dukla Vozovna, Zoči Voči nebo Dj Fliptyck. Samotný Majáles samozřejmě zahájí průvod v kostýmech, který projde od Husova sadu přes Masarykovo náměstí a Novou Karolinu až do Dolní oblasti Vítkovice. Vstupenky stojí až do konce března 150 korun, do 10. května 200 korun a na místě za ně lidé zaplatí 250 korun.

Květnové akci bude předcházet program v rámci Majálesového měsíce, který odstartuje 5. dubna na Masarykově náměstí, kdy studenti zkusí roztančit celou Ostravu. Další dubnové akce budou následovat, jako například Deskový večer, Grill Palace či společné cvičení Fitness session. Více informací najdou zájemci zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám