Hlavní obsah

Fakulta strojní ČVUT mírní přijímačky

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakulta strojní Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze kvůli karanténě mění podmínky přijímacích zkoušek. Podle děkana Michaela Valáška je třeba poslat přihlášku elektronicky přes web fakulty a zaplatit poplatek. Fakulta také přijímá přihlášky po původním termínu, který byl stanoven na 31. březen.

Foto: ČVUT

Fakulta strojní ČVUT v Praze

Článek

„Přijímání studentů ke studiu a zahájení výuky ve školním roce 2020–2021 proběhne za všech okolností. Výuka na podzim bude určitě zahájena a při trvajících opatřeních bezkontaktně, jak to již nyní řešíme se stávajícími studenty přes software MS TEAMS,“ uvedl děkan.

Přijímačky na VŠ se posouvají. Bude stačit i vysvědčení

Koronavirus

Pokud bude kontaktní výuka zahájena k 1. červnu, fakulta tomu časově přijímací řízení uzpůsobí. Jestliže se však běžná výuka do začátku června neobnoví, bude se brát ohled hlavně na zákonnou podmínku maturitního vysvědčení.

„V obou případech nebudeme požadovat maturitu z matematiky nebo fyziky nebo přijímací zkoušku z matematiky. Naše podmínky na maturitu z matematiky nebo fyziky nebo jejich ekvivalent vyřešíme společně v průběhu 1. semestru volitelným předmětem a požadovaným testem,“ napsal Valášek.

Maturity a přijímací zkoušky na střední školy mohou být v červnu

Koronavirus

Reklama

Související články

Povinná maturitní matematika: stále zmatek

Spory kolem povinné maturity z matematiky v pátek 6. března pokračovaly ve druhém čtení Sněmovny, a to i za slovních přestřelek exministrů školství. Padaly...

Výběr článků

Načítám