Hlavní obsah

Na nominaci do Zlatého Ámose zbývá už jen měsíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze do konce prosince mohou žáci a studenti podat nominaci do soutěže o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos. Kromě vítěze, kterého čeká například zájezd do Legolandu pro celou jeho třídu zdarma, se bude volit třeba i Ámos fyzikář či Ámos češtinář.

Foto: Jiří Mach, Právo

Ředitel ankety Ladislav Hrzal

Článek

„Vybrat z nominovaných pouze jednoho není jednoduché,“ řekl Ladislav Hrzal, ředitel a zakladatel ankety, který zároveň pracuje jako školský ombudsman na ministerstvu školství.

„Ten titul by si zasloužili všichni. Je obdivuhodné, jak žáci dokážou fandit svým učitelům, co všechno dokážou vymyslet a udělat, aby jejich oblíbený pedagog vyhrál,“ dodal.

Vybavení fyzikální učebny

Anketu Zlatý Ámos již tradičně podporuje Skupina ČEZ. „Stejně jako každý rok se těšíme na napínavý souboj především v ‚naší‘ kategorii Ámose fyzikáře,“ sdělil zástupce hlavního partnera ankety Ondřej Lukeš.

„Stejně jako v minulých letech podpoří Nadace ČEZ vítěze finančním darem na vybavení nové fyzikální učebny. Podpora vzdělávání je jednou z klíčových oblastí, kam směřujeme naše aktivity. Věříme, že jedině systematická podpora edukativních projektů zajistí v budoucnu konkurenceschopnost především v oblasti nových technologií,“ dodal.

Foto: Dětská tisková agentura

Na takového igráčka se mohou těšit všichni žáci, kteří navrhnou na ocenění oblíbeného učitele či učitelku.

Aktuální ročník obohatila novinka: všichni žáci, kteří navrhnou oblíbenou učitelku či učitele a zúčastní se regionálních kol, se mohou těšit na populární postavičku igráčka, vyrobeného pouze pro anketu Zlatý Ámos.

Posledním vítězem soutěže je zatím David Turek ze ZŠ T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice na Děčínsku. Z rukou ministra školství Roberta Plagy (ANO) v březnu obdržel žezlo a korunu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám