Hlavní obsah

Školy mají zájem o hodinu sportování navíc

Novinky,

Ministerstvo školství podpoří program Hodina pohybu navíc 12 milióny korun, které mají směřovat do 350 škol. Dotaci získala Asociace školních sportovních klubů ČR, která bude sportování na školách dále podporovat. Projekt se zaměřuje na žáky ve školních klubech či družinách. Cílem je povzbudit zájem dětí o sport obecně, ukázat jim zábavu a příjemné zážitky spojené s pohybem – nad rámec povinné tělesné výchovy. Školy zájem mají.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Program Hodina pohybu navíc ověřoval nové přístupy, jak budovat u dětí pozitivní a trvalý vztah k pohybu. Ukázalo se, že díky novému přístupu žáci aktivněji vyhledávali pohyb i ve volném čase. Přesně před dvěma lety Novinky informovaly o prodloužení pokusného ověřování programu právě o dva roky. [celá zpráva]

O zájmu škol dle MŠMT svědčí statistiky vyplývající ze závěrečné zprávy, kterou si resort nechal vypracovat. Do pokusného ověřování se jen v prvním roce zapojilo 160 škol, sedm tisíc žáků a 290 trenérů a učitelů.

V dalším roce se jejich počet přibližně zdvojnásobil na 343 škol, 15 tisíc žáků a 601 trenérů i učitelů. Zároveň se díky projektu začali o podporu sportovních a pohybových aktivit na školách více zajímat ředitelé. Dle předběžného zájmu nyní dotaci využije zhruba 350 škol.

Podpora univerzitního sportu

Letos se dále rozdělila podpora univerzitního sportu. Univerzitní sportovní kluby mohly žádat o dotace poprvé v programu Můj klub, který je určen pro mládež do 23 let. V první a druhé vlně rozdělení finančních prostředků v programu získalo sedm vysokoškolských klubů podporu přes 1,6 miliónu korun.

Výzva na podporu školního a univerzitního sportu je určena výhradně pro spolky s celostátní působností v oblasti školního a univerzitního sportu.

„V této výzvě podpoříme tři projekty, a to Školní sport 2018, Podporu sportovní a tělocvičné činnosti studentů a Podporu sportovní a technické činnosti žáků a studentů. Celková výše podpory je 92 150 000 Kč,“ řekl k rozdělení financí ministerský náměstek sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

Sama dotace zmíněné Hodiny pohybu navíc je částí projektu Školní sport 2018.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám