Hlavní obsah

Novou rektorkou pražské Vysoké školy podnikání a práva je exministryně Válková

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysokou školu podnikání a práva (VŠPP) od 1. dubna vede bývalá ministryně spravedlnosti a nyní poslankyně hnutí ANO Helena Válková. Funkci převzala po Jaromíru Veberovi. Za hlavní úkoly školy považuje schopnost reagovat na potřeby trhu práce a možnost nabídnout studentům programy a specializace, které jim během studia zajistí osvojení dovedností potřebných k úspěšnému nastartování kariéry.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalá ministryně spravedlnosti a nová rektorka VŠPP Helena Válková (ANO)

Článek

Ambicí školy, která má výuková pracoviště kromě Prahy také v Brně, Ostravě, Sokolově, Pardubicích a Olomouci, bude podle Válkové také využití mezioborových poznatků z informatiky, práva a podnikání k tomu, aby se studenti mohli uplatnit doma i v zahraničí.

„Tato škola má mnoho šancí, jak v poměrně krátké době zaplnit některé mezery, které existují v nabídce studijních programů jak na úrovni bakalářského, tak magisterského typu studia. Fakt, že můžeme využít pro naše studenty široké zázemí několika škol a úzkou spolupráci se zahraničím, může představovat pro řadu mladých lidí zajímavou výzvu,“ uvedla nová rektorka této soukromé vysoké školy.

Profesorka trestního práva

Helena Válková vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy (UK) v Praze, v roce 1997 se habilitovala na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Roku 2006 byla jmenována profesorkou v oboru trestní právo na Právnické fakultě Trnavské univerzity v Trnavě.

Od roku 1991 je na Filozofické fakultě UK, v letech 1996 až 2011 působila na Fakultě právnické Západočeské univerzity v Plzni, od roku 2012 do roku 2015 na soukromé pražské Vysoké škole manažerské informatiky, ekonomiky a práva.

Mezi lety 2014 a 2015 působila ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD) jako ministryně spravedlnosti. V současnosti je místopředsedkyní Ústavněprávního výboru Poslanecké sněmovny a členkou jejího Výboru pro bezpečnost.

Dlouhodobě se věnuje trestní politice uplatňované vůči delikventní mládeži, trestním sankcím a obětem trestných činů. Je autorkou nebo spoluautorkou učebnic a vědeckých monografií věnovaných kriminologii, trestní politice a trestnímu právu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám