Hlavní obsah

Nejlepší školní weby mají v Hovorčovicích, Kunraticích a Novém Jičíně

Novinky,

Letošní ročník soutěže školních webů sCOOL web 2016 ukázal, že za rok od vytvoření kritérií školního webu se stránky podstatně vylepšily. Mezi nejkvalitnějšími a nejslabšími jsou ale čím dál větší rozdíly. Největší slabinou je jejich schopnost přizpůsobit se mobilním zařízením. Soutěž před rokem založila organizace EDUin, nejlepšího umístění letos dosáhly školy v Hovorčovicích, Kunraticích a Novém Jičíně.

Foto: EDUin

Vyhlašování výsledků soutěže sCOOL web 2016

Článek

„Vidíme propastný rozdíl mezi přihlášenými školami, které na sobě pracují, a mezi mnoha dalšími, které svůj web neřeší a ani nevnímají, jak rychle jim ujíždí vlak,“ sdělil koordinátor soutěže Miroslav Hřebecký.

Lepší komunikace s veřejností

EDUin před rokem založila tuto soutěž pro všechny základní a střední školy především proto, aby jim nabídla návod, jak rozvíjet školní webové stránky. Je to pro ně příležitost, jak lépe komunikovat s veřejností. Soutěž skrze vítězné příklady ukazuje kvalitní praktické realizace ověřené v ostrém provozu.

Hlavním tématem letošního ročníku byla schopnost zobrazení na mobilních zařízeních. Již nyní na weby přistupuje z mobilních telefonů a tabletů třetina uživatelů, do pěti let to mají být dvě třetiny. Mnoho školních webů je technicky zastaralých, čitelnost je pak obtížná. Vítězné weby jsou dobrým příkladem, jak to v praxi nastavit.

Foto: EDUin

Vyhlašování výsledků soutěže sCOOL web 2016

Nemálo škol přivítalo soutěžní kritéria jako návod, co mohou na svém webu vylepšovat. Porota ocenila zvýšení kvality oproti loňsku. Zároveň má ale hodně škol stále weby s omezenou funkčností. Soutěže se zúčastnilo 86 škol.

Weby byly hodnoceny ve čtyřech oblastech: otevřenost školy vůči veřejnosti; uživatelská přívětivost – použitelnost, přehlednost, přístupnost a srozumitelnost; bezpečnost; grafické zpracování – grafika, design, estetický dojem.

Výsledky sCOOL web 2016

Kategorie A (neúplně organizované ZŠ)

1. ZŠ a MŠ Hovorčovice 2. ZŠ a MŠ Stehelčeves

3. ZŠ Duhovka

Kategorie B (plně organizované ZŠ)

3. 1. ZŠ Rakovník

Kategorie C (střední školy)

1. Gymnázium a SOŠ Nový Jičín 2. VOŠ a SŠ stavební Vysoké Mýto

3. SPŠ elektrotechnická a VOŠ Pardubice

Cena veřejnosti (online hlasování, 3753 hlasů)

1. Gymnázium a SOŠ Nový Jičín, 467 hlasů 2. Gymnázium Třinec, 319 hlasů

3. SPŠ elektrotechnická a VOŠ Pardubice, 306 hlasů

Více informací o soutěži je zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám