Hlavní obsah

V září se má otevřít VŠ navazující na Literární akademii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nová pražská Vysoká škola kreativní komunikace by měla navázat na Literární akademii, která před rokem zanikla. Čtyři bakalářské obory včetně literární tvorby se chystá otevřít v září. Literární obor se připravoval v úzké spolupráci s pedagogy bývalé Literární akademie, uvedl jednatel školy Ondřej Štěpánek. Bývalí studenti zkrachovalé Literární akademie, kteří školu nemohli dokončit, budou moci nastoupit do druhého ročníku.

Foto: Profimedia.cz

Loňský happening studentů Literární akademie ještě před jejím zánikem. Protestovali proti krokům majitelů školy.

Článek

Za Vysokou školou kreativní komunikace stojí lidé, kteří provozují Školu Michael, střední a vyšší odbornou školu reklamní a umělecké tvorby. Tato instituce chtěla krachující Literární akademii převzít, ale po zjištění skutečného stavu na poslední chvíli couvla. Usoudila, že vzhledem k míře zadlužení by školu nemohla zachránit.

Podobný personál, stejná budova

Pak spojila síly s bývalými pedagogy z Literární akademie a pracovala s nimi na vzniku nové školy. Tam by měla podstatná část učitelů přejít.

„Většina lidí z Literární akademie má místo v personálu nové školy,” řekl Štěpánek. Škola bude také sídlit ve stejné budově na Pankráci. Těší mě, že se stěhujeme do bývalé budovy. To je symbolické,” poznamenal.

Dvacet až pětadvacet studentů bývalé Literární akademie dostane šanci nastoupit hned do druhého ročníku. Pro další asi dvě desítky se otevře první ročník. Na vizuálních oborech zaměřených na fotografii, animaci nebo grafický a mediální design se počítá asi s patnácti studenty v každé skupině, doplnil Štěpánek.

Očekávají souhlas MŠMT, za rok chtějí i magistra

Udělení státního souhlasu této soukromé vysoké škole Akreditační komise doporučila na svém únorovém zasedání. Nyní vedení školy čeká na definitivní potvrzení ze strany ministerstva školství.

„Očekáváme jeho udělení každým dnem, zítra, nejpozději pozítří,” řekl Štěpánek. Ministerstvo školství termín neupřesnilo.

Vedení nové školy chce postupně nabídnout i magisterský stupeň studia. „Budeme o něj žádat do roka, do dvou let, aby studenti mohli pokračovat,” dodal Štěpánek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám