Hlavní obsah

Univerzity z USA se představí v Praze, mají zájem o české studenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze se v pondělí představí 15 amerických vysokých škol, které mají zájem o studenty z České republiky. Ti se od zástupců škol dozvědí všechny potřebné informace o studiu a stipendiích. Vedle toho se budou moci setkat se zástupci nadací a organizací, u kterých mohou získat pro své studium ve Spojených státech finanční nebo jinou pomoc.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Veletrh amerických univerzit se koná od 15 do 18 hod. v budově Anglo-americké univerzity v Praze 1. Přítomni budou čeští absolventi amerických univerzit, kteří se podělí se zájemci o studium v USA o své osobní zkušenosti.

Všemožné typy škol

Akci připravilo americké velvyslanectví spolu s Fulbrightovou komisí, která zajišťuje studijní výměnné programy mezi ČR a USA.

Podle informací organizátorů se na veletrhu představí od jazykových škol a dvouletých community colleges přes malé soukromé vysoké školy až po státní univerzity, umělecké školy či právnické fakulty.

Každý zájemce tak může najít vhodnou instituci a dozvědět se detailní informace o různých typech jejích programů a získat případně nabídky stipendií.

Přijetí vyžaduje roční práci

„Podobné veletrhy pořádáme jednou za dva roky. Jaro jsme zvolili proto, že budoucí studenti amerických univerzit by měli na svém úspěšném přijetí začít pracovat ideálně rok a půl před plánovaným nástupem na školu,” uvedl Jakub Tesař z Fulbrightovy komise.

Podle něj je dnešní akce nejvhodnější pro studenty v předposledních ročnících a mladší. Informace ale ocení i rodiče studentů a všichni, kdo o studiu na amerických školách teprve uvažují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám