Hlavní obsah

Do finále Zlatého Ámose postoupilo šest učitelů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrteční semifinále ankety Zlatý Ámos rozhodlo o šestici finalistů. Na půdě ministerstva školství o postup usilovalo čtrnáct pedagogů, kteří do semifinále postoupili z regionálních kol. Finále ankety o nejoblíbenějšího učitele proběhne v pátek 18. března od 14 do 16 hodin v hotelu Olšanka v Praze. Je veřejné a o cenu budou učitelé a učitelky bojovat v týmu se svými žáky. Čeká je několik soutěžních úkolů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Loňská vítězka Hana Pacíková

Článek

Jména finalistů oznámil předseda poroty Jan Cimický. Jsou to: Jan Flídr ze ZŠ 5. května ve Dvoře Králové nad Labem, Lenka Fréharová ze ZŠ B. Němcové v Zábřehu, Ivo Hasala ze ZŠ a Gymnázia Vítkov, Alena Michálková ze ZŠ a MŠ Černovice, Michal Pospíšil ze ZŠ U Tenisu v Přerově a Zuzana Štočková ze ZŠ Praha-Vinoř.

Kompas, aby se učitel neztratil

Na cestu na pražské semifinále všichni dostali od žáků tři věci, které dokládají jejich vzájemný vztah. Šlo například o zavařený smích ve sklenici, kompas, hodiny s fotkami žáků místo čísel nebo ručně zdobený koberec vzpomínek.

Dospělá porota uděluje titul Zlatý Ámos 2016, dětská porota, složená ze zástupců škol finalistů, uděluje titul Dětský Ámos 2016, a prostřednictvím SMS může každý zasáhnout do volby Ámose sympaťáka 2016.

Partneři ankety Zlatý Ámos na finále zveřejní, komu udělí titul Nejoblíbenější učitel fyziky, Nejoblíbenější učitel chemie, Ámos češtinář a Matematický Ámos.

Slavnostní korunovace všech vítězů proběhne o den později, v sobotu 19. března na Galavečeru ankety Zlatý Ámos a Kantorském bále v Národním domě na Smíchově.

Reklama

Související témata:

Související články

O Zlatého Ámose se bude ucházet 53 učitelů

O titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku se bude letos ucházet 53 pedagogů, z toho 39 žen. U žáků a studentů se popularitě těší vyučující...

Výběr článků

Načítám