Hlavní obsah

V Jihlavě otevřeli nové centrum pro jazykové zkoušky z angličtiny

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) otevřela zkouškové centrum British Council. Nově vzniklé centrum umožní studentům zejména středních a vysokých škol, ale i široké veřejnosti skládat zkoušky z anglického jazyka přímo v Jihlavě.

Foto: VŠPJ

Ředitel British Council v České republice Nigel Bellingham na VŠPJ v Jihlavě

Článek

Jedná se o zkoušky Cambridge ESOL, které patří mezi světově nejuznávanější kvalifikace pro studenty angličtiny.

Slavnostního otevření centra se zúčastnili významní představitelé města, kraje a dalších důležitých organizací regionu. Z Prahy přijel ředitel British Council v České republice Nigel Bellingham, který ke vzniku nového centra řekl: „Naším hlavním posláním je poskytovat lidem příležitosti ke vzájemné spolupráci a získávání nových dovedností. Jsme rádi, že zájemci o britské jazykové kvalifikace z Jihlavy nebudou muset za nimi cestovat.“

Certifikát Cambridge ESOL má mezinárodní platnost, která je časově neomezená. Usnadňuje svým držitelům studium nebo získání práce doma i v zahraničí.

„Naše centrum bude organizovat zkoušky z obecné angličtiny, ale v plánu jsou i zkoušky z jazyka odborného, jako je například obchodní nebo právnická angličtina, protože ve škole odborný jazyk vyučujeme,“ řekla Jitka Ryšková z katedry jazyků VŠPJ, která má činnost centra na starosti.

Centrum bude dále organizovat akce spojené se zpřístupňováním anglického jazyka veřejnosti a rovněž rozvíjet anglickou část cizojazyčné knihovny VŠPJ, která je přístupná i pro veřejnost. První jihlavské zkoušky se organizují v červnu tohoto roku. Registrace začínají od 7. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám