Hlavní obsah

ČVUT v Praze pořádá Týden vědy pro středoškoláky

Novinky, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze (FJFI) pořádá ve dnech 19. – 23. června 2011 již třináctý ročník Týdne vědy, který navazuje na předchozí ročníky Fyzikálního týdne z let 2000 – 2010.

Foto: Profimedia.cz

Týden vědy bude plný fyziky, matematiky, chemie a experimentů.

Článek

Podle hlavního organizátora akce, Ing. Vojtěcha Svobody z katedry fyziky FJFI, půjde o týden plný fyziky, matematiky, chemie, informatiky a experimentů. Je určen fyzikálně, matematicky, informaticky či chemicky nadaným a motivovaným studentům, kteří uvažují o studiu na přírodovědných oborech vysokých škol.

Studenti „přičichnou“ k vědě

„Hlavním cílem akce je seznámit fyzikálně nadané studenty s vědeckou komunikací a demonstrací vybraných fyzikálních jevů. Účastníci se zaměří na témata matematického modelování, softwarového inženýrství, laserové technologie a jaderné chemie,“ uvedl Ing. Svoboda.

Nebude chybět ani možnost seznámit se i s některými tématy vrcholného výzkumu v České republice.

V programu nechybí exkurze

V letošním roce se na Týden vědy přihlásilo 153 studentů středních škol. Vedle přednášek se zúčastní i několika exkurzí, např. ke školnímu reaktoru ČVUT VR1 – Vrabec, do Ústavu jaderného výzkumu Řež, do Fyzikálního ústavu AV ČR a do Nemocnice Na Homolce, kde uvidí v činnosti Leksellův gama nůž.

Hlavním cílem akce je seznámit fyzikálně nadané studenty s vědeckou komunikací a demonstrací vybraných fyzikálních jevů.
Ing. Vojtěch Svoboda, CSc., katedra fyziky FJFI

Na závěr Týdne vědy proběhne malá konference účastníků, na níž budou probíhat prezentace jednotlivých miniprojektů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám