Hlavní obsah

Mimoňští gymnazisté budou bránit svou školu i v noci, vytvořili "školobranu"

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimoň

Bránit svoji školu doslova ve dne v noci se rozhodli studenti gymnázia v Mimoni na Českolipsku. Proti plánované optimalizaci, což v případě mimoňského gymnázia znamená sloučení s Gymnáziem Česká Lípa, svolali studenti na čtvrtek protestní akci nazvanou Školobrana.

Článek

Akce odstartuje ve 14 hodin pochodem od budovy gymnázia na náměstí 1. máje, kde budou moci zájemci podepsat petici za záchranu osmiletých gymnázií v Libereckém kraji.

Protest v podobě studentských prezentací na téma optimalizace školství bude pokračovat ve školních prostorách po celý večer až do druhého dne, kdy studenti budou pravidelným střídáním stráží symbolicky bránit svou školu až do začátku pátečního vyučování.

„Považujeme osmiletá gymnázia za nezbytnou složku vzdělávacího systému. Argumenty pro rušení gymnázií obecně i konkrétně Gymnázia Mimoň jsou neopodstatněné,“ stojí mj. v petici, kterou zorganizovali studenti a několik rodičů.

Podporu pro zachování stávající podoby gymnázia vyjádřilo kromě mimoňské radnice i několik okolních měst a obcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám