Hlavní obsah

Po vražedném útoku nožem bude děti na ostravských hřištích hlídat více kamer

Právo, Denisa Telaříková, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Město Ostrava v reakci na sobotní útok agresívního rappera na tři děti zvažuje rozšíření kamerového systému i na místa, kde se často schází mládež, a na dětská hřiště.

Článek

Novinářům to řekl primátor Petr Kajnar (ČSSD). Z útoku na tři děti policie obvinila šestnáctiletého mladíka.

„Nikdy nelze zcela předejít či zabránit vraždění šílence. Faktem je, že jsme se kvůli sobotnímu trojnásobnému útoku na školáky dohodli na poradě vedení s Policií České republiky i městskou policií na tom, že budou v Ostravě hlídána dětská hřiště kamerami. Měla by nyní přichystat program na monitorování dětských hřišť. Je totiž důležité v těchto místech zvýšit bezpečnost,“ řekl Kajnar s tím, že v městském obvodu Poruba již kamery na hřištích fungují a mají úspěch. „Je to také na obvodech, jak jsou tam pilní a dokážou zabezpečit místa pro děti. Nicméně město je připraveno rozšířit kamerový systém do všech obvodů a financovat jej,“ dodal primátor.

Starosta městského obvodu Ostrava-Jih Karel Sibinský (ČSSD) by instalaci kamer v místech, kde se útok odehrál, uvítal, stejně jako na jiných podobných místech.

Instalaci kamer podporuje i městská policie. Její ředitel Zdeněk Harazim řekl Právu, že strážníci po víkendovém útoku posílili svou pochůzkovou činnost, a to nejen na inkriminovaném sídlišti, ale všude, kde se ve větším počtu schází mládež a kde se dají očekávat problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám