Hlavní obsah

Univerzita Hradec Králové spustila nové webové stránky

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Zcela novou internetovou prezentaci má od listopadu Univerzita Hradec Králové (UHK). Po šesti letech změnila své webové stránky, jejichž prostřednictvím chce nabídnout veřejnosti i svým pracovníkům a studentům lepší a příjemnější informační servis.

Článek

Nový portál je vystavěn v prostředí Microsoft SharePoint Server 2010, které je k dispozici teprve několik měsíců. Univerzitní stránky tak pracují s nejnovějšími technologiemi.

Prezentace UHK je strukturována tak, aby byla uživatelsky přátelská, informačně logicky členěná s jasnou a přehlednou navigací a v esteticky kvalitním a působivém prostředí. Veškeré údaje jsou integrovány a čerpány z autonomně spravovaných primárních informačních zdrojů, které zabezpečují jejich maximální možnou aktuálnost. Webové stránky dále uživatelům nabízejí tzv. kontextová řešení spočívající v cílené nabídce informací utříděných dle pracovního či studijního zařazení přihlášeného návštěvníka.

Grafický design odpovídá novému jednotnému vizuálnímu stylu univerzity. Jeho těžištěm je kombinace mladistvě hravých rastrů univerzitních symbolů a seriózního černobílého typografického řešení. Spuštěním stránek tak vyvrcholilo více než roční převlékání výrazu univerzity do nové atraktivní podoby.

Nové webové stránky jsou dostupné na tradiční adrese www.uhk.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám