Hlavní obsah

Portugalský prezident chystá přednášku a besedu na Univerzitě Karlově

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rektor Univerzity Karlovy profesor Václav Hampl přivítá v pátek 16. dubna v 10 hodin ve Vlasteneckém sále portugalského prezidenta Aníbala Cavaco Silvu a jeho manželku paní Máriu Cavaco Silvu. Prezident pronese přednášku a pak bude diskutovat se studenty portugalistiky Ústavu románských studií FF a se studenty Institutu mezinárodních studií FSV UK.

Článek

Prezident se poté zúčastní vernisáže výstavy výtvarných děl Jiřího Vovse, jehož tvorba je inspirována poezií portugalského básníka Pessoy. Výstavu pořádá Portugalské centrum Institut Camoes v Praze v Křížové chodbě Karolina, kde portugalského prezidenta a ostatní hosty přivítá Joaquim Coelho Ramos, ředitel Institutu Camoes a mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Portugalské republiky.

Univerzita Karlova spolupracuje s Portugalskem od roku 1987, kdy uzavřela dohodu s Universidade de Coimbra týkající se zejména výměny vědecko-pedagogických pracovníků. V roce 2003 na FF UK oficiálně vzniklo Centrum portugalského jazyka poté, co UK podepsala Protokol o spolupráci s Instituto Camões Portugal.

Prezident Portugalské republiky Aníbal Cavaco Silva s manželkou Marií Cavaco Silva přijíždí na státní návštěvu České republiky na pozvání prezidenta republiky Václava Klause.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám