Hlavní obsah

Děti ze ZŠ J.Gutha–Jarkovského vystavují své obrazy na radnici Prahy 1

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výstava obrázků dětí ze ZŠ J. Gutha – Jarkovského začala tento týden v 7. patře radnice Městské části Praha 1. Malí výtvarníci se tak zapojili do soutěže pro žáky 1. stupně základních škol „Praha 1 očima školáků“.

Foto: Pentel, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Slyšel jsem, že výběr v rámci školního kola byl velmi těžký. O to více gratuluji finalistům, jejichž práce nyní budou zdobit prostory radnice,“ prohlásil při zahájení iniciátor projektu a starosta Prahy 1 Filip Dvořák, který dětem předal pamětní listy.

Ocenil při té příležitosti i učitelky, které s dětmi obrázky malovaly – Janu Maršálkovou, Marii Doušovou, Irenu Krátkou, Renatu Fischerovou, Boženu Procházkovou a Lenku Pajkrtovou. Vyzdvihl také práci ředitelky školy Jitky Kendíkové.

Ocenil při té příležitosti i učitelky, které s dětmi obrázky malovaly – Janu Maršálkovou, Marii Doušovou, Irenu Krátkou, Renatu Fischerovou, Boženu Procházkovou a Lenku Pajkrtovou. Vyzdvihl také práci ředitelky školy Jitky Kendíkové. Stejně jako předchozí výstavy i expozice prací dětí ze ZŠ J. Gutha – Jarkovského bude nyní měsíc ke zhlédnutí v 7. patře Úřadu MČ Praha 1 a poté se přesune do nižších pater.

Co měsíc, to nová škola

První výstavu absolvovaly v únoru děti ze Základní školy Brána jazyků. Březen pak patřil žákům z Malostranské ZŠ. Základní škola J. Gutha – Jarkovského bude 3. května vystřídána ZŠ Uhelný trh. Od 7. června bude vystavovat ZŠ nám. Curieových a od 6. září ZŠ Vodičkova. Každá ze šesti základních škol Prahy 1 nabídne 27 nejlepších výtvarných prací.

Vítěze vyhlásí v říjnu na Staroměstském náměstí

Návštěvníci výstavy se mohou zúčastnit ankety, na jejímž základě pak budou vybráni vítězové z každé školy i celého projektu. Ti pak budou slavnostně vyhlášeni a odměněni při shromáždění na Staroměstské radnici v říjnu tohoto roku. Anketní lístky jsou k dispozici rovněž v 7. patře radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám