Hlavní obsah

Co víte o EU? Soutěžte s Eurotime 2010 a vyhrajte

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská informační střediska Europe Direct v České republice vyhlašují od 1. března do 23. dubna společnou znalostní soutěž o Evropské unii Eurotime 2010. Soutěž bude probíhat decentralizovaně, v každém regionu ji tedy bude řídit příslušné evropské informační středisko.

Článek

Soutěž je rozdělena podle obtížnosti do dvou kategorií 0 – 15 let a 15 – 99 let a spočívá ve vyplnění vědomostního kvízu, který bude po celý průběh soutěže k dispozici na stránkách Europe Direct. Soutěžící zakroužkují, či jinak označí své odpovědi a kvíz s kontaktními údaji doručí na nejbližší evropské informační středisko Europe Direct. Ze správných odpovědí poté budou vylosováni tři výherci, kteří budou obdarováni.

Do soutěže se vedle informačních středisek ve Dvoře Králové nad Labem, Pardubicích, Uherském Hradišti, Olomouci a Mostě zapojí také České Budějovice. Pro soutěžící jsou připraveny velmi zajímavé ceny.

Informační síť Europe Direct

Informační síť Europe Direct zastává funkci prostředníka mezi Evropskou unií a jejími občany v regionech. Úkolem Europe Direct je šířit povědomí a informace o Evropské unii a aktivně podporovat diskuzi o jejích aktivitách na místní a regionální úrovni.

Síť je koordinována a spolufinancována Evropskou komisí, jednotlivá střediska jsou dále podporována tzv. hostitelskou organizací (krajský či městský úřad, škola, knihovna, informační středisko a jiné), jež poskytují místní zázemí a finanční pomoc.

Europe Direct je celoevropská síť a její střediska naleznete ve všech 27 státech EU. V roce 2008 existuje již 475 poboček, jež jsou postupně otevírány od roku 2005. V České republice působí 10 středisek Europe Direct. 

„Veškeré podrobnosti k soutěži naleznou případní zájemci o soutěži na internetových stránkách evropské informační sítě Europe Direct či mohou přímo kontaktovat referenty jednotlivých středisek Europe Direct“, dodává  Barbora Jílková, referentka evropského informační střediska Europe Direct České Budějovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám