Hlavní obsah

Pražský primátor ocenil žáky kunratické školy za pomoc při záchraně života

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva žáci 9. třídy Základní školy Kunratice, David Běhunek a Filip Kárník, včera převzali z rukou primátora hlavního města Prahy Pavla Béma pamětní listy a poukazy na odběr knih v hodnotě tří tisíc korun. Ocenění si zasloužili za asistenci při záchraně lidského života, když dokázali poskytnout odbornou první pomoc a zavolali záchrannou službu a policii.

Článek

David Běhunek a Filip Kárník v pondělí 14. prosince 2009 ve večerních hodinách zachránili chodce, kterého srazilo auto v ulici K Libuši. David Běhunek, který je členem Sboru dobrovolných hasičů v Kunraticích, poskytl zraněnému odbornou první pomoc. Filip Kárník mobilním telefonem přivolal záchrannou službu a policii.

„Tito dva chlapci vaší základní školy projevili nejen mimořádnou odvahu, ale především chladnou hlavu při záchraně lidského života. Jménem vedení hlavního města Prahy a kohokoli, kdo může potřebovat pomoc druhých, vám gratuluji,“ řekl Pavel Bém. Oba chlapce pak pozval na pracoviště dispečinku pražských hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám