Hlavní obsah

Los Angeles přitvrdilo vůči marihuaně: oficiální výdejny až 300 metrů od škol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Městská rada v Los Angeles rozhodla zavřít stovky výdejen marihuany, které byly v tomto druhém největším americkém městě nedávno otevřeny. Novým opatřením bude omezen počet povolených výdejen na 70 a musejí být nejméně 300 metrů od škol, veřejných parků, knihoven a kostelů. Informuje o tom agentura AP.

Článek

V Los Angeles bylo po roce 1996 otevřeno na 1000 výdejen marihuany, což umožňoval zákon o používání této drogy ze zdravotních důvodů. Kalifornie byla prvním americkým státem, který to povolil. Další opatření z roku 2003 zase umožnilo pěstovat marihuanu a přidělovat ji na předpis.

Někteří představitelé města a obyvatelé si ale stěžovali, že se věci vymkly kontrole, protože se hodně marihuany dostává nejen nemocným rakovinou, ale i lidem, kteří ji nepotřebují.

Město v roce 2007 dočasně zmrazilo výdejny, ale skulina v zákoně umožnila stovkám jiných zahájit činnost. Mnohé z nich byly otevřeny loni poté, co americký rezident Barack Obama změnil politiku svého předchůdce George Bushe a skoncoval se zátahy proti výdejnám ve státech, kde bylo používání marihuany ze zdravotních důvodů legalizováno.

Kromě omezení počtu výdejen marihuany v Los Angeles nové nařízení také omezuje jejich činnost. Například vymezuje hodiny, kdy mohou fungovat, na dobu od 10 do 20 hodin a ukládá přísnější bezpečnostní opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám