Hlavní obsah

Gymnazisté z Jižního Města představí rockové oratorium, které napsali učitelé

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Studenti a profesoři pražského Gymnasia Jižní Město se společně pustili do projektu rockového oratoria nazvaného O světostroji. Představení je možné zhlédnout 14. ledna od 19.00 hod. v muzikálovém divadle Broadway.

Článek

Gymnazisté mají ve vlastní režii vše od účinkujících, přes shánění grantů, až po propagaci.

Oratorium O světostroji je druhým projektem po studentském muzikálu Ludvík. Ten byl uveden před dvěma lety a příjemně překvapil hudební kritiky.

„Na muzikál Ludvík si moc dobře vzpomínám. Původně jsem myslel, že jdu na nějakou školní besídku a nic jsem od ní nečekal. Všichni byli skvělí od vlastní kapely přes tanečníky až po školníka s nezapomenutelnou forbínou“ říká hudební kritik Jan Rejžek.

Autory oratoria jsou dva členové pedagogického sboru školy - fyzikář Jan Volt (hudba) a školní psycholožka Michaela Šleglová (texty).

Účast v celoškolním projektu není povinná, přesto se do přípravy vrhla velká část školy. Vedle sólistů, sboru, orchestru a tanečníků se zapojily i studentské ateliéry grafiky, webu, kamery a fotografie, scénografie, kostýmů, režie a public relations.

Reklama

Výběr článků

Načítám