Hlavní obsah

Mezinárodně uznávané setkání TEDx se konalo poprvé v Praze

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poprvé v České republice se v úterý uskutečnilo mezinárodně uznávané setkání TEDx, které spojuje zástupce ze světa technologií, zábavy a designu. Účastníci pražského setkání měli v rámci jednoho programu unikátní možnost vyslechnout si osobní zkušenosti designéra, manažerky, cyklisty a divadelníka.

Článek

Smyslem setkání TEDxPrague bylo stejně jako v mezinárodním měřítku spojení lidí ze tří na první pohled nesourodých světů – technologií, zábavy a designu. Licenci pro nezávislé pořádání akce se značkou TEDx získalo v České republice sdružení TUESDAY Business Network. Šlo o historicky první akci tohoto druhu u nás. Hosty podvečerního programu byly čtyři zajímavé osobnosti, které se s účastníky podělily o řadu inspirativních myšlenek.

Na podiu se sešli designér Rony Plesl s výkonnou ředitelkou UNICEF ČR Pavlou Gomba, dále cyklista a poradce v oblasti protetiky Jiří Ježek a Josef Šlerka, který se vedle divadla věnuje také šéfování vývoje softwarové společnosti.

Účastníci setkání se mohli zamýšlet například nad používáním emocí v designu a v jakékoli další lidské činnosti nebo nad tím, co přinášejí možnosti vyhledávání v reálném čase na internetu. Nechyběla ani inspirace, kterou lze najít v „rozvojových“ zemích nebo v příběhu zapáleného paralympionika.

„Velice nás těší, že jsme získali licenci pro nezávislé pořádání akce TEDx, jejíž renomé je ve světě velice vysoké. I proto jsme se cítili zavázáni jej naplnit v maximální možné míře také v České republice, kde se akce objevila vůbec poprvé,“ upozorňuje Nikola Rafaj, programový ředitel sdružení TUESDAY Business Network, a dodává: „Setkání pod hlavičkou TED jsou obrovskou inspirací, kterou dodávají vystupující jako Bill Clinton, Paul Simon nebo Bill Gates. Zájem o včerejší akci v Praze napovídal, že potkávat lidi z odlišných oborů je pro řadu lidí u nás také velmi lákavé.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám