Hlavní obsah

Dvě největší brněnské univerzity zapsaly rekordní počet studentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Obě největší brněnské vysoké školy, Masarykova univerzita (MU) a Vysoké učení technické (VUT), letos zapsaly do prvních ročníků rekordní počet nových studentů. MU přijala do bakalářských, magisterských a doktorských programů 20 000 studentů, loni to bylo zhruba o 3000 méně. Na VUT letos nastoupilo 9800 nových studentů, loni to bylo 9460.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Ilustrační foto

Článek

MU patří podle počtu podaných přihlášek k nejoblíbenějším vysokým  školám v Česku, počet přihlášek několik posledních let neustále roste. "Letos uchazeči podali kolem 70 000 přihlášek, zhruba stejný počet očekáváme i v roce příštím," řekla mluvčí  MU Tereza Fojtová. Přijímací řízení pro akademický rok 2010/2011 zahájila  škola počátkem listopadu.

MU patří podle počtu podaných přihlášek k nejoblíbenějším vysokým  školám v Česku, počet přihlášek několik posledních let neustále roste. "Letos uchazeči podali kolem 70 000 přihlášek, zhruba stejný počet očekáváme i v roce příštím," řekla mluvčí  MU Tereza Fojtová. Přijímací řízení pro akademický rok 2010/2011 zahájila  škola počátkem listopadu. Také VUT letos navýšilo počet zapsaných studentů. "Potvrzuje se také to, že ti, co se k nám hlásí, mají o studium zájem. Většina přijatých na  školu nakonec doopravdy nastoupí," řekla mluvčí Jitka Vanýsková.

MU patří podle počtu podaných přihlášek k nejoblíbenějším vysokým  školám v Česku, počet přihlášek několik posledních let neustále roste. "Letos uchazeči podali kolem 70 000 přihlášek, zhruba stejný počet očekáváme i v roce příštím," řekla mluvčí  MU Tereza Fojtová. Přijímací řízení pro akademický rok 2010/2011 zahájila  škola počátkem listopadu. Také VUT letos navýšilo počet zapsaných studentů. "Potvrzuje se také to, že ti, co se k nám hlásí, mají o studium zájem. Většina přijatých na  školu nakonec doopravdy nastoupí," řekla mluvčí Jitka Vanýsková. Rekordní počet zapsaných studentů loni zaznamenala také Mendelova zemědělská a lesnická univerzita (MZLU), na kterou nastoupilo 4691 studentů z 6733 přijatých. Přesná čísla pro letošní rok zatím mluvčí školy Kateřina Brettschneiderová nemá k dispozici, podle předběžných statistik ale letos přijala přibližně 6000 studentů.

Na největší z brněnských vysokých škol, Masarykově univerzitě, nyní studuje více než 43 000 studentů. Vysoké učení technické jich má zhruba polovinu, MZLU asi čtvrtinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám