Hlavní obsah

Zpěváka Patrika Stoupu sledovalo i přes karanténu na 3000 diváků

Novinky, René Kekely

Mladý, talentovaný zpěvák Patrik Stoupa je jedním z umělců, kterého pochopitelně zasáhla koronavirová situace. Protože ale hudbu a zpěv miluje, řekl si, proč to i přes opatření nevymyslet jinak a ještě nepotěšit ty, kteří pomáhají. A tak před víkendem na pražském Proseku uspořádal koncert.

Foto: Jaroslav Hauer

Zpěvák Patrik Stoupa se svou kapelou

Článek

I přes karanténu měl Patrik Stoupa na 3000 diváků. Pochopitelně neporušil nařízení a šlo o lidi, kteří se připojili na stream a zpěváka a jeho kapelu poslouchali on-line.

„V dnešní době, kdy člověk nemůže veřejně vystupovat, jsme si řekli, že uděláme online stream. A protože velmi dobře znám dámy, které tady na Proseku v místním kulturním centru Knoflík šijí již přes 5 týdnů roušky, rozhodl jsem se věnovat koncert také trochu pro ně. Tak snad si to užily ony i lidé na Facebooku,” řekl Patrik Stoupa.

Sám miluje muziku, skládá a zpívá svoje písničky a v hudbě se prý snaží o jediné, předat energii a emoce.

„Reakce na ten prosecký koncert jsou doteď opravdu krásné, děkujeme ze ně! Jedna paní z Písku vyhrála soutěž o čokoládu. Poslala parádní video jak doma sleduje můj online koncert a zpívá u toho. Další fanynka z Brna to měla složitější. Sledovala koncert na zahradě při sekání trávy,” svěřil se mladý umělec.

Raději než on-line přenos má živé vystoupení s diváky v sále, ale jinak to bohužel udělat nešlo. Nařízená opatření se obejít nedají a Stoupa je toho názoru, že svým způsobem mají smysl. Ale ani tak se nechtěl myšlenky vzdát, proto zvolil tuto cestu.

„Přiznám se, že hrát proti bílé zdi je někdy těžké. Zvlášť když jsem zvyklý na koncertech hodně pracovat s posluchači a mám rád jejich interakci. VěřÍm, že se to snad brzy vrátí do normálu,” věří zpěvák.

Ten také těsně před karanténou byl s partnerkou na Bali a jejich návrat do vlasti nebyl zrovna jednoduchý. Naštěstí se vše v dobré obrátilo.

„Měli jsme naplánovaný návrat přesně v moment, kdy se v Česku začaly zavírat hranice a my jsme tak chvilku nevěděli, zda na Bali nebudeme muset zůstat. Návrat do vlasti byl hodně hektický a k informaci, že nám odpadla všechna vystoupení se přidalo ještě vykradené auto, které na mě čekalo před domem,” podotkl Patrik Stoupa.

Nedávno také spolu se zpěvačkou Markétou Poulíčkovou složil písničku pro nadaci Světluška. Zapojen byl i světluščí sbor. Natáčelo se ve studiu na Svárově.

„Nahrávka je skvělá a mám z ní radost. Bohužel jsme před karanténou nestihli již natočit videoklip a křest jsme museli odložit. Prozatím jsme vše přeložili na září, tak uvidíme, ale věříme, že to spácháme a pořádně odpálíme,” dodal zpěvák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám