Hlavní obsah

Zpěv, akordeon a kytara zazní v zahradě zámku Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. září se uskuteční mníšecký festival Štrúdl 2015, který od 20.30 hodin v zámecké zahradě zakončí koncert Zdenky Trvalcové & friends. Uslyšíme tradiční francouzské šansony namíchané francouzským gipsy swingem.

Foto: Anna Čelouchová

Koncert v zahradě zámku. Ilustrační obrázek.

Článek

Jubilejní 15. ročník malého mníšeckého festivalu určeného pro celou rodinu, děti i dospěláky všech věkových kategorií, pořádá spolek Rorejs, který se dal dohromady již před koncem minulého tisíciletí. Zábava je nachystána po celý den, těšit se můžeme na divadlo, pohádky, hudbu i tvůrčí dílny.

Na úvod je pro nejmenší přichystána známá pohádka o Lakomé Barce v podání Divadla Kaká, odpoledne pak Petrpaslíkovo divadlo zahraje o tom, jak si čerti hráli na divadlo. Mezi tím čeká tvoření v tradiční výtvarné dílničce nebo letos nově truhlářská dílna nejen pro děti. Co si vyrobíte? Třeba užitečné krmítko pro ptáky, abychom byli připraveni, až se zima zeptá.

Bavit se budeme také při představení Proč má mníšecký zámek tři věže. Jak se to vlastně všechno odehrálo? Co se přihodilo, když se zámek stavěl? V rámci odpoledního bloku pak uvidíme také Romea a Julii. A jaký by to byl festival bez štrúdlu? Samozřejmě, že diváky a návštěvníky čeká občerstvení v podobě čerstvého jablečného závinu.

Dopolední a odpolední blok probíhá na farní zahradě na náměstí, zakončení v podobě koncertu čeká od 20.30 hodin v zahradě zámku. Těšit se můžeme na zpěv Zdenky Trvalcové doprovázený kytarou Tibora Žida a akordeonem Michala Mihoka. Uslyšíme tradiční francouzské šansony namíchané francouzským gipsy swingem.

Reklama

Výběr článků

Načítám