Hlavní obsah

Zoo Brno zve na přitažlivý, již tradiční Halloween

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Poslední říjnová sobota v Zoo Brno bude patřit oblíbenému Halloweenu. Přinese nabídku atraktivního programu i jedinečnou atmosféru.

Foto: Zoo Brno

plakát

Článek

Halloween je rozšířeným a oblíbeným lidovým svátkem v anglosaských zemích. Slaví se 31. října v den před svátkem Všech svatých. U nás tradičním svátkem není, získal si však poměrně velkou oblibu, přirozeně zejména u dětí. K Hallowenu neodmyslitelně patří převleky do strašidelných kostýmů a tím snad nejtypičtějším jsou vyřezané dýně s rozžatou svíčkou uvnitř.

Samozřejmě, že prostředí podvečerní a večerní zoologické zahrady je pro tento svátek zvlášť atraktivní a přidá mu tajemnou, magickou atmosférou. Halloween je tak současně nabídkou jedné z mála výjimečných příležitostí, kdy je možno pobýt ve ztemnělé Zoo pod příkrovem večerní oblohy.

Pro návštěvníky je připraven bohatý a zajímavý program. Ještě předtím je na dolní točně vláčku očekává tisícovka dýní, a to zdarma. K vyzvednutí jsou od 14.30 hodin. Každý si pak tu svou dle vlastních představ vydlabe a ozdobí. Možná, že právě ta jeho upoutá a dostane se do výběru těch nejzajímavějších a nejhezčích. 

Od 14 hodin začnou komentovaná krmení. Po půlhodinách až do závěrečného v 16.30 možno být u toho, jak se krmí polární liška, rosomák, tygr, surikaty, pekari bělobradý, nestor kea a lemur kata. Přichystány jsou také dílničky pro děti v Centru služeb a v Kamčatské chalupě v Beringii a speciální halloweenská soutěž se třemi stanovišti. V Africké vesnici bude možno ochutnat dýňové dobroty, konkrétně polévku a koláč.

Pestrý program na pódiu u Dětské zoo začne v půl páté, postupně se v něm vystřídají hudební a taneční vystoupení, divadlo, uskuteční se výběr nejhezčích dýní a vše uzavře ohňová show. Po celý čas slavnosti a po celém areálu se budou pohybovat Furries - pozoruhodné kostýmované postavičky. Již tuto sobotu v Zoo Brno.

Reklama

Výběr článků

Načítám