Hlavní obsah

Zoo Brno zve na křest tapíra

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská zoologická zahrada připravila na Velikonoční pondělí křest mláděte tapíra jihoamerického (Tapirus terrestris). Čestnou funkcí křtitele byl pověřen moderátor Českého rozhlasu Dvojka Jan Rosák.

Foto: Jiří Smutný

46 dní starý tapír

Článek

Malý tapír se narodil 26. února, je tedy starý teprve něco přes měsíc. Jeho kroky ještě nejsou zcela jisté, ale je jen otázkou času, kdy dosáhnou dokonalosti. Výběh sdílí společně se svojí matkou, které je neustále v patách.

Kromě malého vzrůstu se od ní dosud odlišuje i velmi nápadným zevnějškem. Na rozdíl od nevýrazné a jednobarevné samice na sebe malý sameček upozorňuje kontrastními barvami a výraznými pruhy a skvrnami. Zjevně se mu daří dobře, vypadá docela spokojeně.

Jan Rosák se svého úkolu zhostí u tapířího výběhu, který se nachází na kopci, přesněji mezi pavilonem exotických ptáků a pavilonem plazů. Akce se uskuteční v pondělí 6. dubna v 15:00 hodin. Tajemstvím zatím zůstává, jak se tapír vlastně bude jmenovat.

„Jméno zveřejníme až při křtinách, vybírá ho pan Rosák,“ prozradila pouze Monika Brindzáková, tisková mluvčí Zoo Brno.

Po herečce Báře Hrzánové, která vloni pokřtila mládě žirafy v čerstvě otevřené expozici Africká vesnice, tak na Mniší horu zavítá další veřejně známá osobnost. Pořadatelé očekávají, že zásluhou Jana Rosáka se ten den do zoo dostaví nadprůměrný počet návštěvníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám