Hlavní obsah

Zloděj s autem ukradeným ve Zlíně odjel do Chebu a tam ho opustil

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklým případem krádeže nové pokladny a osobního vozidla z firmy ve Zlíně se od čtvrtka 2. ledna zabývají zlínští policisté. Zloději hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Pachatel krádeže odjel vozidlem až do západních Čech, kde natankoval na jedné z čerpacích stanic, aniž by ovšem za benzín zaplatil a ujel. Auto po několika hodinách nechal odstavené na jiné benzinové čerpací stanici u Chebu,“ informovala včera policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zloděj se do zlínské firmy dostal bez poškození jakéhokoli zámku hned první den letošního roku. V prostorách firmy se zřejmě několik hodin pohyboval, z kanceláře ukradl ještě zabalenou novou pokladnu a z parkoviště firmy poté odjel vozidlem Škoda Fabia. Klíče od vozidla ukradl ze stejné kanceláře jako pokladnu. Odcizením pokladny a vozidla vznikla firmě škoda ve výši sedmapadesát tisíc korun.

„Jednatel firmy se o krádeži auta dozvěděl až ve čtvrtek ráno, kdy mu volali policisté ze západních Čech, že s vozidlem, které je evidované na jeho firmu, někdo bez zaplacení odjel od čerpací stanice, kde předtím natankoval,“ uvedla mluvčí.

Po příchodu  do firmy jednatel zjistil, že kromě vozidla někdo odnesl i novou pokladnu. Mezitím našli policisté z Chebu ukradené auto Škoda Fabia odstavené u další čerpací stanice.

„Na místo krádeže do zlínské firmy vyrazili policisté i kriminalistický technik, který odebral stopy. Po pachateli policisté pátrají. Za trestný čin krádež mu v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám