Hlavní obsah

Zlínská Naděje slavnostně otevřela druhý denní stacionář

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Nezisková organizace Naděje Zlín otevřela ve středu 4. prosince druhý denní stacionář pro lidi s demencí. V pátek tuto informaci sdělila krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

Foto: Zlínský kraj

Denní stacionář.

Článek

„Mám velkou radost, že se podařilo otevření další ambulantní služby pro lidi s demencí, převážně Alzheimerovou chorobou. Těší mě, že rodinám, které pečují o svého blízkého doma, lze pomoci v jejich nelehké situaci,“ řekla radní Zlínského kraje Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Naděje Zlín již jeden denní stacionář pro lidi s Alzheimerovou nemocí a jinými druhy demencí provozuje, vzhledem k narůstajícímu počtu nemocných své služby rozšířila.

„Nový a stávající denní stacionář budou poskytovat totožné služby, ale pro více lidí, kterým nabízíme odbornou denní péči v laskavém prostředí, podávání stravy, podnětné činnosti, dopravu do i ze stacionáře a v neposlední řadě odlehčení pečujícím rodinám v pracovních dnech od 7 do 16 hodin,“ přiblížila činnost organizace její oblastní ředitelka Kateřina Pivoňková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám