Hlavní obsah

Zlínská krajská knihovna se promění v říši pohádek a příběhů

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den pro dětskou knihu připravuje Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně. Program pro děti, jejich rodiče, prarodiče, tety a strýce se uskuteční v sobotu 29. listopadu od 9 do 13 hodin. Celý program bude připraven v 15. budově 14|15 BAŤOVA INSTITUTU.

Foto: archiv KKFB ve Zlíně

Ilustrace k výtvarné soutěži a akci od jedné z knihovnic Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně.

Článek

Děti se mohou těšit na výtvarnou dílničku nebo předvánoční čtení. Divadlo Povidlo uvede inscenaci s názvem Příběhy včelích medvídků / Jak dostat do školy Pučmelouda. „Jedná se o krásné pásmo čtyř krátkých pohádkových příběhů o Čmeldovi a Brumdovi. Po skončení divadla se uskuteční vyhlášení vítězů výtvarné soutěže,“ prozradila ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše Zdeňka Friedlová.

Během dopoledne návštěvníci uvidí i výstavu připravenou ze soutěžních příspěvků výtvarné soutěže Radují se kočky, že padají vločky. Malí i velcí návštěvníci se stanou porotci této soutěže. Každý návštěvník bude moci ohodnotit nejhezčí díla. Autoři obrázků s nejvyšším počtem hlasů pak získají dárky od partnerů celé akce.

„Nejlepší výtvarníky oceníme knížkami, těšit se mohou i na originální hračky. Jednu z cen speciálně udělí i kocour Miloš – maskot dětského oddělení naší knihovny,“ doplnila Zdeňka Friedlová. Pro děti bude během dne připraveno i drobné občerstvení.

V rámci Dne pro dětskou knihu si budou moci děti do 10 let vyřídit v knihovně průkazku zdarma. Čas během dne mohou návštěvníci strávit i v kavárně u šálku dobré kávy či čaje, v nabídce bude i drobnější občerstvení. Připraven bude i dětský koutek s hračkami nebo omalovánkami. Hudební program ve foyeru, na začátku akce, zajistí klarinetové kvarteto ZUŠ Zlín, Štefánikova.

Program se koná v 15. budově 14|15 BAŤOVA INSTITUTU. Výtvarná dílna i předvánoční čtení bude připraveno ve 3. podlaží, o patro níž se uskuteční divadélko, výstava výtvarných prací i další doprovodný program.

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně se k celostátní akci Den pro dětskou knihu připojila již poněkolikáté. „Cílem této akce je propagovat výchovu ke čtenářství, netradičním způsobem oslovit děti a jejich rodiče a přesvědčit je o tom, že v knihovně se mohou o knihách leccos dozvědět,“ dodala ředitelka knihovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám