Hlavní obsah

Zlatým jablkem bude v pátek procházet Mikuláš se svou družinou

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Mikuláše s doprovodem andělů i neposedných čertíků mohou malí i velcí návštěvníci narazit již tradičně v předvečer svátku sv. Mikuláše na různých místech obchodního centra Zlaté jablko ve Zlíně.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

„Kdo byl hodný, nemá se čeho bát. A ti co trošku zlobili, najdou určitě zastání u spravedlivého Mikuláše a laskavých andílků. Nikdo ale rozhodně neodejde s prázdnou,“ říká ředitel centra Jiří Kratochvíl.

Dnešního Mikuláše zná každý, málokdo ale asi tuší, kdo byl tou legendární postavou v biskupském oděvu s dlouhým bílým plnovousem, která se dokonce později stala i inspirací pro vytvoření Santa Clause.

Předlohou svatého Mikuláše byl biskup, kterého už za jeho života lidé měli rádi pro jeho štědrost a laskavost. A stejně takový bude i ten ve Zlatém jablku. V doprovodu andělů a neposedných pekelníků jej mohou děti potkat v pátek 5. prosince od 14. do 18. hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám