Hlavní obsah

Zlato v Liberci vybruslil ostravský Coufal

Novinky, Milan Turek

Třetím dnem pokračovaly ve středu 16. února soutěže EYOWF2011 - zimní olympiády evropské mládeže. Ve Svijanské aréně překvapivě vybojoval krasobruslařské zlato ostravský Petr Coufal.

Foto: Milan Turek

Na EYOWF v Liberci vybruslil ostravský Petr Coufal zlatou medaili

Článek

Skvělá oslava narozenin se podařila českému krasobruslaři, který 25. února dosáhne šestnácti let. V liberecké Svijanské aréně zajel skvělou volnou jízdu a senzačně vyhrál soutěž chlapců: Přitom byl po pondělním krátkém programu až třetí a na vedoucího Rusa Kovtuna ztrácel šest bodů. Svou vynikající volnou jízdou ho dokázal porazit o osm bodů.

Coufal nastupoval ve finálové šestce jako první a zajel skvěle. Nadšené liberecké publikum aplaudovalo každému jeho skoku a piruetě.

„Nejdůležitější bylo, že se mi povedla hned první nejnáročnější skoková kombinace trojitého lutze s dvojitým toeloopem. Pak už jsem si věřil, vyšlo mi vše, co jsem chtěl,“ zářil po skončení své jízdy šťastný Coufal. "Po své jízdě jsem věřil, že budu druhý, šest bodů na vedoucího Rusa byla ale značná ztráta. Když však Kovtun zkazil třetí skokovou kombinaci za sebou, říkal jsem si, že by to mohl vyjít. Ale jistý jsem si nebyl,“ říkal dojatý Coufal.

Mezi děvčaty si suverénně vyjela zlato Ruska  Polina Agafonovová. Divákům se představila i domácí Eliška Březinová, sestra českého reprezentanta Michala Březiny.

Velice dobrou formu ukázala česká závodnice v snowboardcrossu Ester Ledecká, která vyhrála malé finále a celkově jí patří pátá pozice. „Jsem moc spokojená. Vůbec jsem to nečekala, snowboardcross totiž zrovna není moje oblíbená disciplína,“ řekla nadšená Ester. 

V běžeckých disciplinách na náročných tratích stadiónu Vesec se prosazovali především reprezentanti ze severských států. Podobná situace byla i na stráních sportovního areálu Ještěd, kde na tvrdém sjezdu byla i řada zklamání kvůli pádům. Hokejisté prohráli s Finskem 1:4 a ani v dalších disciplinách nebylo zřetelných umístění.

Hrdinou večera na Ještědu byl také norský mladík Mats Sohagen Berggaard, který překonal rekord libereckého můstku, když v oficiálním tréninkovém kole doletěl až na značku 114 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám