Hlavní obsah

Zlatku Krůzovou z Mikulova nominovali do celonárodní soutěže Žena regionu

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakladatelka a umělecká vedoucí mikulovských folklorních souborů Zlatka Krůzová je nominována na ocenění v 5. ročníku prestižní soutěže ŽENA REGIONU 2013.

Foto: archiv Město Mikulov

Zlatka Krůzová

Článek

Soutěž oceňuje ženy, které dosahují ve svém oboru jedinečných výsledků, aktivně se podílejí na veřejném životě, pomáhají ostatním a tvoří mezilidské hodnoty. Cílem je složit poctu úsilí výjimečných žen a zviditelnit jejich smysluplnou práci.

Letos byla nominována i Zlatka Krůzová, která již mnoho let učí mladou generaci úctě k tradicím regionu a vychovává nové nositele folkloru. Je zakladatelkou a uměleckou vedoucí mikulovských folklorních souborů DNS Palavánek, DNS Palavěnka, NS Pálava a Pálavští senioři, které patří již čtyřicet let k nejlepším souborům nejen v našem kraji, ale i v České republice.

Stála u zrodu mikulovských folklorních akcí festivalu Sousedé, Setkání pod Taneční horou, fašankové obchůzky, dětské soutěže Mikulovský zpěváček či adventních koncertů. Zasloužila se také o obnovu lidové kultury moravských Chorvatů na Mikulovsku.

Tuto výjimečnou ženu, významnou mikulovskou osobnost lze podpořit svým hlasováním až do 24. února prostřednictvím internetové stránky www.zenaregionu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám