Hlavní obsah

Zkoušky nanečisto si vyzkoušelo 16 hradeckých škol

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V šestnácti hradeckých základních školách se koncem února konaly přijímací zkoušky nanečisto. Testů z českého jazyka a matematiky se zúčastnilo celkem 640 žáků. Mezi pěti nejlepšími školami skončily ZŠ Úprkova, ŽŠ Bezručova, ZŠ Svobodné Dvory, ZŠ Jiráskovo náměstí a ZŠ Mandysova.

Foto: Magistrát města Hradce Králové

Ilustrační foto

Článek

„Letos jsme prvně dali šanci zapojit se do projektu přijímačky na nečisto všem hradeckým základním školám. Blahopřeji ZŠ Úprkova, Bezručova a Svobodné Dvory k prvním třem místům. Současně přeji všem žákům a žákyním hradeckých škol, aby úspěšně zvládli reálné přijímací zkoušky,“ uvedl Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství.

Obecně si žáci v přijímacích zkouškách nanečisto vedli lépe v českém jazyce. Například ale v Základní škole Úprkova, kde měli nejlepší výsledky, byli žáci lepší v matematice.

Řádné přijímací zkoušky na střední školy se měly původně v tomto roce konat 14. a 15 dubna, ale s ohledem na prodloužení nouzového stavu v zemi byly odloženy. „Termíny jsou plně v režii ministerstva školství. Dá se ale předpokládat, že dříve než v červnu to nebude,“ dodal náměstek Hanousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám