Hlavní obsah

Živý betlém potěší návštěvníky rožnovského Valašského muzea

Novinky, Marcel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční atmosféra se vším všudy zachvátí areál Valašského muzea v Rožnově pod Radhoštěm o víkendu 22. a 23. prosince, kdy se v areálu Dřevěného městečka odehraje lidová hra o narození Ježíše podle Evangelia sv. Matouše.

Foto: Marcel Vašut
Článek

O víkendu 22. a 23. prosince vždy od 17.00 hodin se návštěvníci areálu Dřevěného městečka ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm mohou těšit na lidovou hru o narození Ježíše podle Evangelia sv. Matouše.

Hra vychází z tradice tzv. vánočních pastýřských her (nazývaných též pastuši, betlemáři), jejichž existence je doložena na obou stranách státní hranice. S touto hrou dokonce docházeli i nemajetní obyvatelé horských oblastí Slovenska na Moravské území.

Připravovaná podoba živého betléma vychází z autentických záznamů pastýřské hry z moravsko-slovenského příhraničí. V programu účinkují tanečníci, muzikanti a zpěváci ze souborů Javořina, Radhošť a Soláň, Žesťový kvintet, členové jezdeckého klubu Valašsko, folklórní soubor Valášek z Kozlovic, Javorníček z Hvozdnice slovem provází Zuzana Vašková.

Videoukázku z minulého roku můžete zhlédnout zde: Turistické informace z Rožnova pod Radhoštěm

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám