Hlavní obsah

Zimní sporty v Ústí nad Orlicí nakonec nahradil aquazorbing

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktivní využití svátečního volna v Ústí nad Orlicí se zimními sporty vzhledem k téměř jarnímu počasí nevyšlo. Přesto se náhrada našla. Společnost Tepvos připravila bohatý program v krytém plaveckém bazénu.

Foto: Stanislava Dvořáková

Udržet potřebnou pozici v aquazorbu vyžaduje také sportovní zdatnost.

Článek

Počasí neumožnilo věnovat se oblíbeným zimním sportům a tak nezbylo než volný čas vyplnit náhradním programem. Příležitost se snadno našla. Sportu chtivé obyvatelstvo, bez rozdílu věku, zamířilo do krytého plaveckého bazénu. Někteří obdarovaní dárkovou poukázkou, kterou našli pod stromečkem, s povděkem využili nabídku vodních atrakcí.

Odvážlivci vyzbrojení odvahou a fyzickou kondicí s patřičnou dávkou adrenalinu metali kozelce místo v sněhových závějích v aquazorbu. Udržet se v labilní kouli na vodě ve svislé poloze či se umně rozběhnout - to vše chtělo značnou dávku pohybového umu. A tak se kouleli chtě i nechtě po vodní ploše v těch nejrozmanitějších pozicích. I srážka s okolním plavcem se našla, takže o veselí bylo pro všechny postaráno. Někteří sportovci pak využili označené dráhy k závodnímu plaveckému tréninku.

Bavili se i hosté a neplavci v kavárně oddělené od bazénu skleněnou stěnou s vyhlídkou na dění na vodě. V každém případě se bazén stal vyhledávaným sportovištěm tohoto období. Ve sváteční dny se návštěvnost pohybovala kolem tří set účastníků, ve všední dny kolem dvou set.

Navíc před Štědrým dnem byly pro děti připraveny projížďky na vodních skútrech a 27. prosince pro dospělé od 21.00 do 24.00 hodin Vodní noc v intimní atmosféře při svíčkách s relaxací v aquazorbech nebo s pobytem zdarma v relaxačním centru.

Mimo uvedených akcí je možné si vybrat z další nabídky aktivních činností. Je to kondiční plavání s trenérkou, dále aquaaerobik, kdy cvičenci ve vodě opakují předváděné pozice podle cvičitelky nad bazénem. Mohou se účastnit i neplavci a je to výborná terapie unavených, ztuhlých i nemocných svalů a kloubů, protože zátěž i otřesy jsou limitovány nadnášením vody. O víkendech je dána možnost tentokrát na speciálním koberci si v průběhu od 10.00 do 21.00 hodin vyzkoušet zdarma curling.

Odpočinku slouží využití řady nabízených masáží, a to relaxačních, regeneračních, sportovních a antistresových éterickými oleji s výběrem vůně levandule, orientu, citrusu, mandlí či čokolády. V relaxačním centru lze použít vířivky s lůžky, páry s esencí a infra kabiny. Pro náročné je připravena muzikoterapie ve formě hudební vany DUETT, kde vibrace vody dokonale navodí žádanou intimní pohodu.

K představě letního odpoledne slouží Solární louka, což je odpočinková místnost s horským sluníčkem a Vertikální solárium - Wegacum turbo.

Kromě relaxace a zábavných akcí nabízí vedení bazénu specializované kurzy plavání, a to pro těhotné, rodiče s dětmi, plavání kojenců a batolat, vyčleněny jsou hodiny pro školy, sportovní plavecký oddíl, pro senior klub a pro zdravotně postižené. 

Tímto rozšířením sportovní činnosti o relaxaci a zábavu pro plavce i neplavce přispěl Tepvos s. r. o. k rozšíření kulturního programu ve městě, zejména v zimních měsících.

Reklama

Výběr článků

Načítám