Hlavní obsah

Ženy vdechly život hlíně

Novinky, Martina Sihelská

V sobotu dopoledne se sešly zájemkyně v černošínském muzeu, kde se konala keramická dílna a tvořilo se z hlíny. Převážně šlo o podzimní námět, ale kdo chtěl, mohl tvořit i něco jiného.

Foto: Martina Sihelská

výtvarná dílna pro dospělé v Černošíně.

Článek

„Každou středu se zde koná keramický kroužek pro děti. A najednou se začaly ptát i maminky, že by si chtěly něco takového zkusit. A tak jsme se domluvily. Prý by chtěly chodit každý měsíc a z výrobků bychom zde v muzeu mohly udělat i výstavu,“ uvedla jedna z vedoucích Iveta Zíková.

Ženy braly výtvarné dopoledne jako dokonalý relax. „Sice nestihnu uvařit oběd, ale pro mě je to příjemné setkání s kamarádkami a odpočinek. Zkouším si vyrobit keramickou misku s otiskem listu a malou závěsnou zvonkohru. Na akci jsem se dostala na doporučení kamarádky ze cvičení,“ řekla Anna Peroutková.

Mezi ženami byla i dvanáctiletá Lucie Filipčíková. „Tvořím sochu sovy, udělám ji na zavěšení a budu ji mít v pokojíčku. S keramikou jsem už pracovala ve škole, tak to trochu umím. Když budou další dílničky, ráda přijdu,“ usmívala se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám