Hlavní obsah

Ženou regionu za Zlínský kraj se stala speciální pedagožka Lenka Ročáková

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Vítězkou jubilejního desátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu za Zlínský kraj se stala Lenka Ročáková.

Foto: Zlínský kraj

Lenka Ročáková druhá zleva.

Článek

„Pomáhá dobrovolně rodinám s dětmi a mládeží s postižením jak mentálním, tak tělesným. Navíc je i hlavním motorem při organizaci akce Charity Jam. V hlasování veřejnosti obdržela v konkurenci dalších devíti finalistek ze Zlínského kraje nejvíce hlasů,“ informovala krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

Slavnostní předání ceny Žena regionu se uskutečnilo ve čtvrtek 17. října v budově Krajského úřadu Zlínského kraje ve Zlíně. Ocenění Lence Ročákové předali za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a výkonná ředitelka projektu Žena regionu Marie Heřmánková.

„V první řadě musím přiznat, že není jediná finalistka této soutěže, která by pro mne nebyla vítězkou. Paní Lenka, tedy letošní Žena regionu, se stala pevnou oporou pro několik desítek rodin a do toho zázračným způsobem pomáhá aktivně udržovat bikepark v Brumově a stíhá péči o vlastní rodinu a zaměstnání. Její aktivita a nezištnost jsou velmi motivující," řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Vítězka ceny Žena regionu ve Zlínském kraji, Lenka Ročáková, pečovala společně s rodinou v domácím prostředí o svého tatínka s těžkou nemocí až do jeho úmrtí. Při zaměstnání a velké rodině zvládla dokončit magisterské studium speciální pedagogiky a více než deset let vyučovala  ve speciální škole ve Smolině u Valašských Klobouk.

Pomáhá také při organizaci charitativního závodu, jehož celý výtěžek putuje postiženým dětem a mládeži na úhradu terapií, rehabilitací a pomůcek, které nehradí pojišťovny. O každý životní příběh se zajímá osobně a dokáže každého z rodičů nejen vyslechnout, ale i pomoci a podpořit.

„Lenka Ročáková postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese ta z krajských vítězek, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 30. října v Senátu Parlamentu ČR,“ dodala Adéla Kousalová.

Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení.

Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky, Asociace krajů ČR. Vyhlašovatelem soutěže je od roku 2009 společnost Prime Communications, s. r o.

Reklama

Výběr článků

Načítám