Hlavní obsah

Žena si zapsala SPZ ozbrojených lupičů, neunikli slovenským policistům

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nedělní odpoledne si vybrala k loupežnému přepadení jednoho z hodonínských barů dvojice pachatelů. S pistolí v ruce přinutili barmana k vydání finanční hotovosti, chtěli po něm i notebook. Díky všímavé ženě, která si zapsala SPZ jejich vozu, je o tři hodiny později dopadli slovenští policisté.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"I když barman v obavě o život vydal kasírtašku s finanční hotovostí několika tisíc korun, lupičům se to zdálo málo a tak chtěli ještě vzít barmanův notebook. Při tahanici ale notebook upadl na zem a poškodil se, načež oba muži bar opustili," popsal začátek příběhu policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policisté začali po obou výtečnících, kteří ujeli osobním autem, okamžitě pátrat. "Pomohla náhoda v podobě ženy, která oba muže sledovala jen chvíli před loupeží. Protože se jí jejich jednání zdálo podezřelé, zapsala si registrační značku auta, kterou nám následně předala," dodal Zámečník s tím, že pátrání se v té chvíli posunulo za hranice.

Vůz měl totiž slovenskou registraci a policisté správně usoudili, že muži zamířili domů. Obrátili se se žádostí o pomoc na slovenské kolegy, kteří oba výtečníky zhruba tři hodiny po loupeži chytili. V jejich voze našli pistoli, české peníze a další věci použité při přepadení baru. Oběma pachatelům hrozí až desetileté vězení.

"Chtěli bychom i touto cestou poděkovat všímavé ženě, která svou bezprostřední reakcí významně přispěla k odhalení a zadržení obou pachatelů. Jsme velmi potěšeni, že se stále najdou lidé, kterým není lhostejné dění kolem nich," konstatoval Zámečník.

Reklama

Výběr článků

Načítám