Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič s prostřelenou pneumatikou policistům neujel

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči, který v úterý 25. dubna nad ránem se na Uherskobrodsku snažil vysokou rychlostí ujet policejním hlídkám, hrozí dvouleté vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Nezastavila ho ani prostřelená zadní pneumatika. Policisté muže po divoké honičce zadrželi ve Veletinách a pod pohrůžkou zbraně a za pomoci hmatů a chvatů ho vytáhli z vozu. Jednatřicetiletý řidič byl ovlivněn drogami,“ informovala ve čtvrtek 27. dubna policejní mluvčí Milena Šabatová.

V úterý po půlnoci policisté z Uherského Brodu dávali za jízdy znamení k zastavení řidiči audi v Prakšické ulici. Jenže ten místo zastavení zvýšil rychlost a snažil se hlídce ujet.

„Kličkoval ulicemi města a poté rychlostí 160 km/h ujížděl směrem na Havřice. Policejní vůz mu byl neustále v patách. Na opětovné výzvy řidič nereagoval a zamířil na Vlčnov. Za městem se k pronásledování přidala další hlídka, která se snažila zběsilého jezdce předjet. Její snaha však byla marná, neboť řidič kličkoval a snažil se hlídku vytlačit ze silnice,“ popsala pronásledování policejní mluvčí.

Policista na místě spolujezdce se nakonec rozhodl použít zbraň. „V rychlosti 120 km/h se vyklonil z okna a namířil na pravou zadní pneumatiku. Střela zasáhla cíl. Provrtala pneumatiku i disk kola. Pro řidiče to ale nebyla žádná překážka a ve své bezohledné jízdě pokračoval až do Veletin. I když mu z kola odlétla celá pneumatika, místy ujížděl až 130 km/h. Slepá ulice však byla pro něj konečná. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ho pod hrozbou střelnou zbraní a pomocí hmatů a chvatů doslova vytáhli z vozidla,“ upřesnila policistka.

Dechová zkouška u zadrženého „závodníka“ nepotvrdila přítomnost alkoholu, zato test na drogy byl pozitivní. „A aby toho nebylo málo, z dostupné evidence jsme zjistili, že má vyslovený zákaz řízení až do roku 2020. Navíc vozidlo, kterým ujížděl, použil bez vědomí majitele. O několik hodin později mu vyšetřovatel sdělil podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užívání cizí věci. Za mřížemi tak podle zákona může strávit až dva roky,“ dodala Milena Šabatová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám