Hlavní obsah

Zcela originálním způsobem si poradili s částí přívalů sněhu v Opočně

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přímo v centru Opočna na Kupkově náměstí vznikla hromada sněhu, která dělá radost hlavně dětem. Téměř vzápětí po svém vzniku se totiž stala místem zimních radovánek při cestě ze školy i během volných dnů.

Foto: Dalibor Štěpán ml.

Zcela originálním způsobem si poradili s částí přívalů sněhu v Opočně.

Článek

Školní batohy poházené na úpatí sněhové opočenské hory, když jejich majitelé řádí na vrcholku a všemi možnými způsoby sjíždějí dolů, nejsou ve všedních dnech výjimkou.  

Menší potěšení přináší letošní štědrá zima technickým službám. Stejně jako všude jinde i v Opočně komplikuje sníh sjízdnost komunikací a schůdnost chodníků. K úklidu a posypu jsou v těchto dnech nasazeni téměř všichni zaměstnanci.     

„V krizových situacích jsou i odvoláni z čerpání dovolených. I přesto se nám nedaří zajistit schůdnost komunikací vždy tak, jak bychom si přáli, a hlavně tak, jak by si představovali občané. V současné době se soustředíme na úklid sněhu, který překáží hlavně při parkování, a na posyp komunikací a chodníků. Situace ve schůdnosti se mění i během několika hodin a my nejsme schopni v tak krátké době pokrýt všechna kritická místa. Prioritu mají frekventované plochy, které jsou důležité pro fungování města,” uvedl Jiří Cvejn z technických služeb.  

A jaká technika se v Opočně k likvidování sněhu používá?

„K zimní údržbě máme k dispozici traktor s taženou radlicí, který dokáže odhrnovat pouze komunikace. Potom Multikáru, která má přední radlici a zároveň i posyp, ta zvládá užší komunikace. Dále je to menší traktor Iseki s radlicí a posypem, ten je vhodný na údržbu chodníků. V mnoha případech je nutné použít ruční shrnovák. V určitých případech můžeme ještě použít na chodníky ruční motorový zametač. Poměrně velkou část chodníků a některých křižovatek sypeme ručně, z přívěsu za autem, nebo jen ze stavebního kolečka,” sdělil Jiří Cvejn.    

Reklama

Výběr článků

Načítám