Hlavní obsah

Závěrečné vystoupení klubu Shareefa v Mladé Boleslavi

Novinky, Eva Shareefa

Večer plný třpytivých kostýmů, rozličných tanečních stylů a zajímavých choreografií. Touto podívanou ukončila škola Shareefa ("Šerífa") svůj roční taneční semestr v mladoboleslavském klubu Forum, stalo se tak v pátek 17. června. Bylo zároveň co slavit. Skupina získala v sezóně mnoho zlatých pohárů a medailí.

Foto: Eva Shareefa

Flamenco arabic s šátky, Šerífa

Článek

Tanečnice si pro vystoupení připravily nové choreografie i nové kostýmy. Některé skupiny zatančily v choreografii skupinově a jiné sólově. Tyto choreografie jsou připravené od lektorky klubu, např. brazilsko-orientální tanec, či romantický tanec s šátky, temperamentní turecké tance, či něžný tanec s křídly bohyně Isis.

Skupina pokročilých tanečnic předvedla i choreografii lektorky a tanečnice Wardy z Českých Budějovic, která lektorovala v klubu na letos jaře. Choreografie byla zpracována v jevištní formě a upravena právě pro večírek klubu Shareefa.

Na show představily tanečnice již tradiční styly flamenko arabic, bellydance, ale i belly sambu s nádhernými karnevalovými čelenkami. Ty si tanečnice sami vyráběly. Se zájmem se také setkalo vystoupení Gypsy dance, turecký sólový tanec i egyptský tanec Taht el Shibak v podání Julie. 

Jako doprovod, i jako zpestření, vnímaly tanečnice bubenickou formaci, Fatima drummers. Ta vybubnovávala orientální rytmy a oprávněně si zasloužila velké ovace malých i dospělých tanečnic a musela přidávat.

Pomyslnou tečku tímto setkáním tak udělala převážná většina studentek tance klubu. Nyní se tanečnice těší na svou zaslouženou dovolenou a na letní prázdniny. Některé tanečnice se ještě představily v sobotu 18. června na slavnostech města Mladá Boleslav, a jiné čeká vystoupení v Říčních lázních Jizerka následující neděli, 26. června odpoledne.

Další sezónu zahájí klub v druhé polovině srpna, kdy bude v Mladé Boleslavi srpnová letní škola a klubové soustředění. A pak klasicky, jako každý rok, začíná nový taneční semestr v září. Příští rok bude ve znamení dvanáctky. Shareefa bude vyučovat již dvanáctým rokem na Mladoboleslavsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám