Hlavní obsah

Zaměstnanci a klienti Spolku Trend vozíčkářů podpořili rodinu ze zaplavené Dlouhé Loučky

Novinky, Milan Papežík

Členové Spolku Trend vozíčkářů, jejichž každodenní součástí života je invalidní vozík, se rozhodli podpořit oběti povodní ze zaplavené obce Dlouhá Loučka. Zapojili se do netradiční aktivity. Vázali kytky, které pochází ze zaplavené obce, a dělali jimi radost ostatním.

Foto: Archiv Spolku Trend vozíčkářů Olomouc

Ředitel Spolku Trend vozíčkářů předal finanční hotovost rodině zasažené povodní

Článek

Na základě dobrovolných příspěvků vybral Spolek Trend vozíčkářů Olomouc mezi zaměstnanci, klienty a jejich přáteli za pouhé odpoledne krásných 3 700 Kč. Šek a finanční hotovost v pátek předal osobně ředitel Spolku Tomáš Zrnka obyvatelce obce Dlouhá Loučka, jejíž dům byl povodní nejvíce zasažen.

„Je úžasné, že naši klienti, kterým za normálních okolností pomáhá široká veřejnost, mají srdce na správném místě. Vyhodnotili situaci tak, že prioritou je momentálně pomáhat lidem zasaženým povodní,” uvedl ředitel Spolku Tomáš Zrnka.

„Když řádil koronavirus, lidé šili roušky. Na pomoc lidem zasaženým povodní vázali naši klienti květiny. Ty jsou symbolem smířlivosti. Všichni máme respekt před velkou vodou jako živlem, který nikdo nezastaví,” prozradila iniciátorka akce Jana Měrková, která sama pochází z Dlouhé Loučky.

Snad tato finanční hotovost alespoň trochu pomůže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám