Hlavní obsah

Zámek v Mníšku pod Brdy zve o svátcích na zábavné prohlídky pro děti

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O svátcích 5. a 6. července si můžete na zámku v Mníšku pod Brdy vybrat mezi rozmanitými zábavnými prohlídkami pro rodiny s dětmi. Určeny jsou již pro děti od tří let a provádět bude pohádková průvodkyně.

Foto: Anna Čelouchová

Tento skřítek je velký nepořádník a bydlí v odpadkovém koši.

Článek

V úterý 5. července navštivte naše pohádkové skřítky. V 11, 12.30 a 15 hodin je potkáte při prohlídkách Putování za zámeckými skřítky v každém pokoji první prohlídkové trasy. Dozvíte se, kdo z nich je hodný a kdo škodlivý, co všechno mají na svědomí a kde si našli bydlení. Jeden má pelíšek za malými dvířky, druhý ve velké kredenci, třetí v krbu, čtvrtý v odpadkovém koši a to zdaleka nejsou všichni.

V úterý ve 14 hodin si pak můžete s dětmi prohlédnout i komnaty druhé prohlídkové trasy při prohlídce O zvířátkách zámeckých pánů. Děti uslyší vyprávění o tom, že místní pan baron jezdil na koni a lovil v lese, že králové dřív měli zvěřince, jak vypadá pták dodo nebo že děti na Mníšku měli žabku rosničku a uvidí, kde bydlela.

Ve středu 6. července opět potkáte zámecké skřítky ve stejných časech jako předchozí den a k tomu ve 14 hodin můžete zavítat na Pohádkovou prohlídku o zámeckých strašidýlkách. Zjistíte, jaká milá strašidýlka se objevují na našem zámku a která z nich byla oblíbenými pomocníky místních pánů. Jedno uspávalo líbezným zpěvem, jiné pomáhalo udržovat plamen v kamnech, další uspávalo miminka a jiné si hrávalo s dětmi na schovávanou.

Prohlídky pro děti probíhají pravidelně po celé prázdniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám