Hlavní obsah

Zámek Loučeň nabízí upírské prohlídky. Tajemství 13. komnaty odhalí Bílá paní

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro velký zájem návštěvníků nabízí zámek Loučeň upírské prohlídky i v únoru, a to každou sobotu od 14 a 15 hodin. Ty doplní vždy v neděli od 13.30 hodin tajemná Bílá paní, která se na zámek vrací před 13. komnatu.

Foto: zámek Loučeň
Článek

"Únorová nabídka zámku Loučeň je tedy na zimu neobvykle pestrá: v sobotu od 14 a 15 hodin pro velký úspěch pokračují až do konce měsíce upírské prohlídky zámku, původně plánované jen na leden. V neděli od 13.30 hodin pak můžete luštit rébus na tajemných prohlídkách s Bílou paní," zrekapituloval únorová lákadla zámku Loučeň jeho manažer Jiří Senohrábek.

S Bílou paní na zámku Loučeň se setkáte již únoru, a to každou neděli od 13.30 hodin. V prohlídce s tajemnou postavou z historie se všichni zájemci nejen pobaví, ale i přiblíží k odhalení tajemství 13. komnaty, která se zcela zdarma otevře po výletech na dalších 6 českých hradů a zámků. Prohlídky s tajemnou postavou nabízí Děčín, Chlumec nad Cidlinou, Kačina, Kozel, Loučeň, Slatiňany i hrady Grabštejn a Kost, Slezskoostravský hrad nebo klášter v Broumově.

"Pravidelně monitorujeme návštěvnost jak článku o tajemných prohlídkách s Bílou paní na Loučeni na našich internetových stránkách, tak i návštěvnost vlastních stránek projektu Otevřte 13. komnatu, jehož jsou loučeňské prohlídky s Bílou paní součásti. I teď v zimě dosurfují na zmíněné stránky denně stovky návštěvníků. Z toho čísla cítíme hlad po zmíněném typu prohlídek, proto je vracíme už od února znovu do hry," informovala Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň.

Tajemné prohlídky s Bílou paní - novinka uvedená v loňském roce - přilákaly i na Loučeň tisíce návštěvníků, převážně rodin s dětmi. Návštěvníky při nich provede zámeckými interiéry populární kostýmovaná postava v bílých šatech, která jim navíc po celou dobu prohlídky klade otázky, jejichž odpovědi se zapisují do hracích karet tak, aby na konci prohlídky vydaly tajenku coby důležitou indicii v cestě ke 13. komnatě. Čili k tajemnému prostoru, který se otevře zcela zdarma všem, kteří absolvují ještě dalších 6 podobných výletů za ostatními tajemnými postavami - třeba za skřetem Radoušem na zámek Kozel, za žokejkou Latou Brandisovou na zámek Slatiňany, nebo za katem Heřmanem na hrad Kost.

Za každý absolvovaný výlet s vyplněnou tajenkou získává turista samolepku klíče do cestovního pasu, který zdarma získá na některé z uvedených památek -  tedy obvykle na té první. Sedm klíčů opravňuje k poznání tajemné 13. komnaty na vybraném hradu či zámku zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám